Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  Woodrat of een Festool VS600 systeem


 2. #2

  Re: Woodrat of een Festool VS600 systeem

  Hoi,

  ik heb met heel veel moeite het eerste filmpje (bijna helemaal) bekeken, maar ik heb de VS600... en ik heb het idee dat deze klusser aan het prutsen was... veel te veel instellingen die bij de VS 'vanzelf' gaan...

  ik heb eigenlijk alleen ervaring met de gesloten zwaluwstaarten, maar dat gaat echt geweldig.

  succes met de keuze.

  Alfred

 3. #3

  Re: Woodrat of een Festool VS600 systeem

  Hallo Iedereen.
  Heb afgelopen donderdag de woodrat gratis dvd besteld en had deze zaterdag met de post binnen.
  Vanmorgen bekeken, bijna een uur nuttige informatie en in vergelijking met de festool vs600
  een apparaat met veel meer mogelijkheden.
  Ben aan het twijfelen er een te kopen.
  Kan iedereen aanraden de dvd te bestellen, deze is immers gratis en geeft zeer veel info.
  Mvg Leo.

 4. #4

  Re: Woodrat of een Festool VS600 systeem

  ik heb de festool vs600 met de open zwaluwstaart platen. ik heb hem aangeschafd om een bankje te maken, maar daar ben ik nog niet aan begonnen. ik heb dus alleen nog maar wat geoefend. ik vond het opzich wel makkelijk gaan. ik denk er aan om de verdekte zwaluwstaart plaat te kopen voor het maken van lades.
  als ik er weer mee bezig ga zal ik ook wat foto's maken en hier op het forum plaatsen.
  Bas

 5. #5

  Re: Woodrat of een Festool VS600 systeem

  Een paar jaar geleden kocht ik mijn eerste bovenfrees, een 1010 van Festool en ik lag elke avond in de catalogus te bladeren. Ik slaagde er maar niet in om met wat hulpmiddelen een zwaluwstaartverbinding te maken en heb daarom het VS600 systeem gekocht. Het werkt gemakkelijk, maar als de verbinding te "open" of de "nauw" is, is het wel een geknutsel om de mal dan weer goed op de VS 600 te krijgen. Ik heb ook wel eens gekeken naar de oplossing van Leigh http://www.leighjigs.com/home.php. Daarmee kun je toch wat meer spelen met de verbinding, waardoor het niet zo fabrieksmatig lijkt. Een Woodrat geeft je ook wat meer vrijheid en ontzettend veel mogelijkheden. Maar als je daar niet regelmatig mee werkt, denk ik dat je ook veel de handleiding er bij moet hebben om het allemaal kloppend te krijgen. Soms zou een lasapparaat voor hout ook wel handig zijn. Wie overigens wel eens gezien heeft hoe snel en gemakkelijk meubelmakers als Rob Cosman en Frank Klausz hun zwaluwstaartverbindingen met de hand maken, dat is echt ongelofelijk. Frank Klausz heeft een dvd, waarop hij in 20 minuten en complete lade maakt in een bureau, zwaluwstaarten rondom, een bodem, pas geschaafd en klaar!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top