Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 9 van de 9
 1. #1

  hout met slaap zelf maken

  kwam ik per ongeluk middenin: voor de liefhebber van werken met hout met slaap

  http://www.finewoodworking.com/blog/...e/tag/spalting

  en voor liefhebbers van kleine prutswerkjes ;-))
  de volgende voortgangsfoto
  haakjes voor het doorhalen van de wol
  van walnoot en kersenhout

  Attached files

 2. #2

  Re: hout met slaap zelf maken

  Ariette, ik vind het leuk dat we zo'n handige dame hier op ons forum hebben.
  Erg leuk gemaakt, heb je ook zelf die metalen haakjes gemaakt?
  Kreeg de gedachte bij het lezen van hout met slaap zelf maken, dat dit sloeg op als je met deze haakpennen aan de slag gaat, je vanzelf in slaap sukkelt :lol:
  Groetjes, Ad

 3. #3

  Re: hout met slaap zelf maken

  Inderdaad een leuk artikel Arriette.
  Voorfal beuken is gevoelig voor schimmelvorming. Daarom moeten beuken die in het voorjaar zijn gekapt voor de langste dag gezaagd zijn. Anders heb je risico, dat de schimmelvorming reeds is opgetreden. Ik doe er even een voorbeeld bij: beuken met slaap.
  vr.gr. Jan Pranger.

  Attached files

 4. #4

  Re: hout met slaap zelf maken

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jan pranger
  Inderdaad een leuk artikel Arriette.
  Voorfal beuken is gevoelig voor schimmelvorming.
  Nou, berkenhout kan er anders ook wat van...

 5. #5

  Re: hout met slaap zelf maken

  Ik lees her en der van allerlei trucjes zoals insmeren met bier, karnemelk of meer van dat geks.

  Ik kwak de stukken hout (berk/Beuk,Eik) onder een hoop vochtige bladeren en hopla, na een maand of meer heb je slaap in het hout.

 6. #6

  schimmels gevaarlijk???Re: hout met slaap zelf maken

  [*je vanzelf in slaap sukkelt [img]{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif[/img]

 7. #7
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1

  Re: hout met slaap zelf maken

  Een ieder pakt de afzuiging op een andere manier aan. Zelf heb ik het idee dat hout met slaap(en dus sporen van schimmels) wel degelijk de aandacht verdient. Op het internet vindt je tegenstrijdige berichten. Gewoon zorgen dat je een goede afzuiging en fijnstoffilter in de werkplaats hebt of anders in de open lucht draaien.

 8. #8

  Re: schimmels gevaarlijk???Re: hout met slaap zelf maken

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door ariette
  Waar ik wel eens over gedacht heb - als je draait komen stoffen vrij die normaal gesproken ingesloten zitten in tussen de cellen, of zelfs ín de cellen van het hout (gassen, gifstoffen?)
  en in dit geval dus ook schimmels.
  Nou kijk ik altijd naar de TV serie van House MD (op USA al veel verder dan hier in Ned.) en daar zijn regelmatig hele enge gevolgen van het inademen van schimmels te zien.
  Heeft iemand daar wel eens wat verder over gelezen in relatie tot het houtdraaien????
  De meeste schimmels (en zeker houtschimmels) zijn niet infectieus voor de mens (de schimmels die dat wel zijn, zitten niet in hout). Bovendien zijn schimmels door hun grootte en samenstelling relatief eenvoudig te onderscheppen, zowel mechanisch als door het immuunsysteem.

  Schimmelinfecties (behoudens de paar specifieke voor de mens dan, maar als gezegd die krijg je niet van hout...) komen dan ook eigenlijk alleen maar voor bij personen met een slecht- of nietwerkend immuunsysteem, of in sporadische gevallen, bij abnormale blootstelling (direct in de bloedbaan of een lichaamsholte - om de infectiviteit van schimmels vast te stellen, indien nodig, wordt vaak bij proefdieren een i.p. (intraperitoneaal, direct in de buikholte) blootstelling gedaan; als er dan GEEN infectie optreedt - wat meestal het geval is - is het vrijwel uitgesloten dat zo'n schimmel onder normale omstandigheden infectieus is).

  Ik kan geen harde getallen geven, maar ik denk dat het draaien en schuren van hout met slaap niet wezenlijk 'gevaarlijker' is dan het draaien en schuren van hout zonder slaap.

 9. #9

  Re: schimmels gevaarlijk???Re: hout met slaap zelf maken

  Ik kan geen harde getallen geven, maar ik denk dat het draaien en schuren van hout met slaap niet wezenlijk 'gevaarlijker' is dan het draaien en schuren van hout zonder slaap.[/quote][*]


  pfffft: dankjewel henk!
  (heb ik me daar toch zeker een uur naar zitten zoeken eerst - stupid, zulke vragen moet je hier gewoon stellen, dus :!: )

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top