Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 15

Onderwerp: Meubelontwerp

 1. #1
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2008
  Locatie
  Lembeke
  Berichten
  302

  Meubelontwerp

  Wat ik me afvraag, hoeveel van jullie maken gebruik van een tekenprogramma voor het ontwerpen van meubels.
  Tips of aanraders zijn welkom.

  Mvg,

  Geert

 2. #2

  Re: Meubelontwerp

  ik gebruik sketchup gratis en makkelijk

  -BaN-

 3. #3

  Re: Meubelontwerp

  Hoi Geert,

  Ik gebruik ook regelmatig Sketchup (van Google). Gratis programma, met heel veel mogelijkheden.


  Bananiel, heb jij hier veel ervaring mee? ik zou het wel leuk vinden wat ervaringen uit tewisselen over dit programma....

  (of een nieuw topic openen???)

 4. #4

  Re: Meubelontwerp

  Ja, ervaringen uitwisselen met Sketchup. Doen!

 5. #5

  Re: Meubelontwerp

  ...stuk papier,potlood,gummetje...
  eindelose mogelijkheden...en spotgoedkoop!

  annette

 6. #6

  Re: Meubelontwerp

  Ik doe het ook met potlood, en gafiekpapier (millimeter papier). Met name omdat het een stuk sneller en handiger (maatvoering, curven, schetsen, kladjes, etc etc) is.

 7. #7

  Re: Meubelontwerp

  Ik gebruik altijd Illustrator, superfijn om te gebruiken, maar je moet er wel even in geoefend raken.
  Het programma is erg duur, maar je kan ook een versie downloaden, die alleen geen helpfunctie e.d. heeft. Studenten kunnen dit programma wel vaak erg goedkoop kopen.

  Ik werk nooit meer zonder uitgebreide tekeningen vanuit Illustrator, maar ik vind het dan ook erg leuk om met dit tekenprogramma te werken, dus dat motiveert ook om lekker eerst alles op de computer uit te werken.

  Scheelt vaak erg veel in de uiteindelijke resultaten van de meubelstukken of andere werken, omdat je veel nauwkeuriger werkt en alles volgens de tekeningen kunt volgen. Ook heb je eventuele (denk- of plannings-) fouten vaak tijdens het tekenen al opgemerkt, zodat je ze in de praktijk niet meer maakt.

 8. #8

  Re: Meubelontwerp

  Irene, Ik zag dat je pas nieuw hier bent, dus van harte welkom.
  Ik ben het helemaal met je eens, ikzelf werk ook altijd volgens tekening, om vergissingen zoveel mogelijk uit te sluiten. Doe dit met autocad en inventor, dit laastste program is volledig 3D. Kan trouwens ook met autocad.
  Doe je meubelmaken of soms ook iets anders?
  Groeten. Ad

 9. #9

  Re: Meubelontwerp

  Ja, welkom Irene. Ik ben erg benieuwd naar de resultaten van je werk met illustrator. Ik ben mijzelf aan het orienteren voor een goed teken illustratie software pakket. Zou je een resultaat van je illustrator werk kunnen laten zien?

 10. #10

  Re: Meubelontwerp

  Beste (aspirant)tekenaars,

  De laatste tijd werk ik wel eens samen met mensen die SketchUp gebruiken, een eenvoudig te leren (gratis!) tekenprogrammatje. Gedurende het gebruik loop je wel snel tegen de grenzen op, en blijkt het minder technisch en meer illustratief. Maar voor veel doeleinden bied het voldoende mogelijkheden en het is erg laagdrempelig!

  Persoonlijk geef ik de voorkeur aan AutoCAD voor het tekenen van meubelen en andere 'eenvoudigere' producten. De 3D omgeving van AutoCAD is welleenswaar niet zo geavanceerd als bij specifieke 3D paketten als Inventor of Unigraphics, maar voldoende om snel goede tekeningen te kunnen maken. Daarbij bied de render functie van AutoCAD de mogelijkheid om je 3D model om te zetten tot een bijna fotorealistisch model.

  Irene, ik snap alleen jou keuze voor Illustrator niet echt...

  Groeten,

  engineer

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top