Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: Handyman#5

 1. #1

  Handyman#5

  Ik ben een tijdje op zoek geweest naar een #5. Eindelijk vond ik er een op Marktplaats. De verkoper woont in Zwolle. Nadat ik op zijn advertentie klikte herkende ik de huisleverancier van het forum. De koop was snel gesloten en ik heb hem begin van de week opgehaald. Onder het genot van een bakie en een rondleiding in de werkplaats de koop gesloten. Ik had er wel wat werk aan maar dat vind ik eigenlijk ook wel heel erg leuk.

  Rick Bedankt

  Attached files

 2. #2
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.933
  Blog Berichten
  1

  Re: Handyman#5

  Hugo vergat even te vertellen dat in ruil voor deze schaaf en wat andere spullen ik een hele, hele, heeeele mooi nr 4 Nooitgedacht gekregen heb. De schaaf staat nog steeds in de huiskamer. Zo kan ik er af en toe even naar kijken, even oppakken, liefkozend aaien en dan weer terugzetten

  Verkopen van gereedschap is leuk maar ruilen heeft mijn voorkeur.

  Het opknappen is goed gelukt,Hugo

 3. #3

  Re: Handyman#5

  Hallo Rick

  Gereedschap is om te gebruiken :lol: . Dat de schaven van Woodie direct museum kwaliteit hebben staat als een paal boven water :!: . Wat ik opknap is vind ik gewoon gereedschap om te gebruiken. Ik heb geen antieke schaven dus kan er flink mee ragen, en kom ik eens een spijkertje tegen dan is dat jammer , maar meer ook niet.

  HG Hugo

 4. #4

  Re: Handyman#5

  Zeg Hugo, zo dadelijk ga ik nog blozen :mrgreen: Maar ik maak ze wel om te gebruiken en dat doe ik ook.


  Zoals ik al eens heb gezegd, niks mis met mooi (en goed) gereedschap te werken , integendeel het bevorderd alleen maar het werken met hout. Bv. één van de dingen die ik zo mooi vind aan de japanese (houtbewerkings)filosofie is dat ze een offerdag in teken van hun gereedschap organizeerden/orgizeren om ze te bedanken voor het mooie werk dat ze dankzij hun gereedschap kunnen maken. Dus als ik een stuk gereedschap maak, probeer ik dat met een bezieling te doen die zich verderzet door het gebruik ervan. Als je begrijpt wat ik bedoel...

  En je opknapbeurt heeft de schaaf goed gedaan, ziet er goed uit, en er is niks mis met raggen met dat ding natuurlijk

 5. #5

  Re: Handyman#5

  Mooi op gepoetst, hehe.

  Is de ondergrond van foto 2 niet gelijk, of is je schaaf krom?

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top