Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7

Onderwerp: populierenhout

 1. #1

  populierenhout

  Hallo mensen,

  Weet iemand van jullie of populierenhout een beetje te draaien is? Ik heb namelijk enkele dikke stammen weten te krijgen van dit hout.

 2. #2

  Re: populierenhout

  Hallo Wilco.
  Zeer geschikt om b.v. hoeden te draaien. Draait zeer licht. Blijft na schuren wat doods. Beetje ondergewaardeerd voor het houtdraaien. Zeker noestige en vergroeide stukken zijn erg decoratief voor schalen (b.v. knotwilg). Het is geen sterk hout maar wel weer geschikt om te beitsen.
  Veel succes. Ik zie graag het resultaat.
  vr.gr. Jan Pranger.

 3. #3

  Re: populierenhout

  Populierenhout droogt probleemloos, maar het is zacht en vezelig, dus glad afwerken is moeilijk, en het blijft, afgewerkt met olie, toch wat dof.

  Ondanks dat het hout zacht is, zitten er mineralen in die je beitels vrij snel bot maken. Het is een uitdaging om eens te proberen, maar persoonlijk heb ik liever ander hout.

 4. #4

  Re: populierenhout

  Afgelopen maandagavond heb ik de stammen opgehaalt. Toen ik er eemaal dichtbij stond, waren ze toch wel erg groot. Ruim 70 cm in diameter, en 2 meter lang. Gelukkig hebben we een trekker en heftruck thuis, anders was het nooit gelukt. Ze zaten nog een stuk vast aan de rest van de stam, en toen ik de kettingzaag wilde pakken, bleek de benzine van dat ding op te zijn. Heb ze vervolgens losgezaagd met een Bahco handzaagje :cry: :x .

  Ik wil er hoofdzakelijk schalen van gaan draaien, maar er zal vast ook wel wat anders uit voortkomen. De eerst uitdaging is om het in handelbare stukken te zagen.

  Populierenhout droogt probleemloos
  Ik neem aan dat je hiermee bedoeld dat het niet teveel scheurt tijdens het drogen? Dat zou goed uitkomen. Wel schijnt het erg veel te werken.

 5. #5
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: populierenhout

  Wilco,

  Dat zijn inderdaad beste stammen. Ga je na het zagen de schalen gelijk grof voordraaien?
  Ben zeer benieuwd


  Rick

 6. #6

  Re: populierenhout

  Wilco, pupulieren hout is best aardig hout voor je draaiwerk, ik heb er in het verleden heel wat schalen van gedraaid, geen problemen gehad met scheuren.
  70cm is wel erg dik, maar de vraag of je die op je draaibank kan handelen.
  Schijven zagen en die doormidden zagen in twee delen zou ik zeggen.
  Groetjes, Ad

 7. #7
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: populierenhout

  He Wilco,

  Hoe ver ben je gekomen met het populierenhout? Of is alle beschikbare tijd opgegaan op je belangrijkste project tot op heden( haha, belangrijk voor mij dan he!!. , ik hoop binnenkort de trotse eigenaar te zijn van een echt Flier-afschrijfmes)?

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top