Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1
  Athanor
  Guest

  Bezoek aan Wytske's hout

  Afgelopen zaterdag had ik een leuke ontmoeting met Wytske van de Friese Fijnhouthandel.
  Zij heeft zich in een aantal jaren tijd ingewerkt in de houthandel en telt inmiddels volop mee met de de erkende houthandelaren. Het boeiende vind ik dat zij zeer betrokken is bij duurzame ontwikkeling en voornamelijk hout uit de Nederlandse bossen verwerkt. Bij Wytske zullen we dus geen ongecertificeerde Bubinga stam op de werf vinden

  Ze heeft mij op deskundige wijze geholpen aan een goede restpartij Lariks vloerplanken voor mijn werkplaats. Al pratend en rondkijken blijkt ze wat bijzondere houtsoorten te leveren, waaronder Yellow Cedar, wat prachtig zilvergrijs wordt. Misschien een optie voor mijn tuinmeubelen? Ik heb een proefplank mee om eens aan te "snuffelen".

  Zeer onder de indruk was ik van de bijzonder forse Esdoorn die ze in grote platen heeft gezaagd, geschikt voor natuurlijk gevormde tafelbladen. Uniek hout uit een enorme stam! Zie foto's. En zie ook: http://www.haalhout.nl/

  Fons

  Attached files

 2. #2

  Re: Bezoek aan Wytske's hout

  Geweldig verslag Athanor,

  Kijk en zo krijgen we toch een fantastische indruk van alle mensen achter de houtbewerkerswereld.

  Thanks man!

 3. #3

  Re: Bezoek aan Wytske's hout

  Athanor, zo'n excursie zou ik ook wel willen meemaken, want dit was voor jou een echte excursie. Zag die planken gezaagd uit een esdoorn, prachtig hout.
  De ouders van mijn dochters vriend hebben er een in de tuin staan, en is te groot geworden om in de tuin te laten staan, zo die is straks voor mij hebben ze me beloofd.
  Ad

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top