Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7
 1. #1

  wattage lintzaag tov type zaaglint

  Ik heb afgelopen vrijdag bij baptist in Arnhem geweest. Behalve een lowangle blokschaaf heb ik er ook informatie ingewonnen over een lintzaag. Ik was eerst in een groter segment aan het zoeken, aangezien ik dacht dat voor herzagen een hoog wattage nodig was. Maar als beginner vind ik die prijsklasse weer minder leuk. Nu was ik in gesprek met Alex en die attendeerde me er op dat de keuze van het zaaglint veel belangrijker is.

  Nu wil ik hier wat meer meningen over verzamelen. Nu is mij de Woodfast MBS 250 aanbevolen.

  Groeten,

  Bram

 2. #2

  Re: wattage lintzaag tov type zaaglint

  Bram, wat voor maten zou je willen herzagen? Ik ben geen lintzaagspecialist maar mijn ervaring is toch wel degelijk dat een beetje power prettig is, die woodfast heeft maar liefst 300 watt, das minder dan een beetje decoupeerzaag, volgens mij ga je dan toch wat power tekort komen als je beetje serieus hout wilt zagen.

  De woodfast die jij beschrijft neemt max een lint van 13mm, volgens mij gaat je dat ook geen perfect resultaat opleveren, hoe breder je lint hoe meer stabiliteit en rechte zaaglijn.

  Natuurlijk is het lint belangrijk maar volgens mij wel in combi met voldoende vermogen.

  Ben benieuwd wat onze specialisten hier ervan vinden.

 3. #3

  Re: wattage lintzaag tov type zaaglint

  hij zal vooral gebruikt worden om hout voor doosjes te verzagen. Die 12 cm hoogte zal sporadisch gebruikt worden.

  Ik wacht verdere meningen af en suggesties zijn ook zeker welkom.

  Bram

 4. #4
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: wattage lintzaag tov type zaaglint

  Bram,

  Ook ik zou voor een zwaardere machine gaan met meer bereik. Ik ben bang dat je je met de woodstar erg beperkt. In welk budget ben je aan het kijken?

  Het breder het lint hoe makkelijker het herzagen gaat is mijn ervaring.

 5. #5

  Re: wattage lintzaag tov type zaaglint

  Ik vind zelf die maat machine een (sterk) veredelde figuurzaag. je kunt er waarschijnlijk best een paar cm dik hout mee herzagen maar hout voor kistje is snel 8cm hoog.

  Voor de prijs van die woodstar heb je ook een goede 2e hands BS-32 vario van Scheppach. Dan heb je een heel redelijke machine die waarschijnlijk wel aan jouw eerste behoeften voldoet.

  moet je wel zorgen dat je niet de oudste modellen hebt, de nieuwere hebben in ieder geval een klemsluiting aan het bruine deksel en een aluminium tafel die opgebouwd is uit profielen. Dat zijn de meest in het oog springende kenmerken.

 6. #6

  Re: wattage lintzaag tov type zaaglint

  jullie spreken nu van een woodstar, maar het betreft een woodfast. Is een ander merk wat vergelijkbaar is met metabo.

  Bram

 7. #7

  Re: wattage lintzaag tov type zaaglint

  Power is bij een lintzaagmachine niet zo belangrijk, een lichte motor krijgt al aardig wat gezaagd. 300W is toch bijna een 1/2 pk niet Het is bij een lintzaagmachine inderdaad het lint dat telt, samen met de vliegwielwerking van de (zware) wielen, maar wat meer vermogen is mooi meegenomen om de doorvoersnelheid op een acceptabel peil te krijgen. Op een lichte machine een lint plaatsen met een grote steek is overkill, je vermoord er je machine mee. Een fijner vertand zaagblad gaat dan veel betere prestaties leveren, vele handen maken nu eenmaal licht werk.

  Op de site van de fabrikant komt het type niet meer voor, een teken aan de wand? Het zwaardere model, de MBS 300 is al heel wat meer mans, jammer genoeg de prijs ook. Maar de machines zijn wel van een zeer goede kwaliteit, die kunnen altijd iets meer dan die Chinese klonen.

  Om korte stukken hout van 120mm hoogte te zagen heb je niet veel power nodig, het zagen gaat wat trager verlopen maar is dat een probleem? Nu is het wel zo dat eens je een lintzaag hebt, je er steeds meer mee wilt gaan doen, ook werk waar je nu nog niet aan denkt, en dan loop je al snel tegen de muur. Een maatje groter kopen is dan ook een goede investering naar de toekomst toe.

  Mvg,

  André

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top