Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 15
  1. #1
    Senior Member
    Ingeschreven
    Jan 2013
    Locatie
    Provincie Zeeland
    Berichten
    444

    3 fasen 220 naar 400V Lurem

    Hallo,

    Sinds afgelopen zaterdag heb ik een nieuwe machine die oorspronkelijk op drie fasen 220 staat. Op de machine zelf staat ook een plaatje met 400V. Ik dacht het snoertje in de kast van 220 naar 380 verzetten, zie plaatje en klaar. Echter ontstaat er kortsluiting, de groepen kast schakelt zichzelf uit. Kan iemand mij helpen? Wat doe ik fout?

    1FDF705F-46F7-486D-A589-564A3DAD2A7C.jpg

    5F13342F-637D-4C8D-A0B9-BF0BE43095CA.jpg


    7E7BC84B-5762-4C28-8029-78AD74FF6E07.jpg

    Alvast hartelijk bedankt!
    Bijgevoegde Afbeeldingen Bijgevoegde Afbeeldingen
    Vriendelijke groeten,

    Corné

  2. #2
    Senior Member
    Ingeschreven
    Jan 2013
    Locatie
    Provincie Zeeland
    Berichten
    444
    Vriendelijke groeten,

    Corné

  3. #3
    Foto,s zijn veel te klein om er iets van te kunnen bekijken, motor zal je in ieder geval in ster moeten gaan zetten.
    Dat doe je door de plaatjes die in het kastje op de motor zitten te verzetten,

  4. #4
    Senior Member
    Ingeschreven
    Jan 2013
    Locatie
    Provincie Zeeland
    Berichten
    444
    Ja sorry, dat is een iphone probleem, ik krijg ze niet groter. Zal een zoeken of ik daaruit kom ster, driehoek..
    Vriendelijke groeten,

    Corné

  5. #5

  6. #6
    Dat witte blokje ik zie een 0 en dan 230 en 400 maar tussen fase en nul heb je geen 400 dat heb je tussen de fases .
    Ik ga er maar vanuit dat de stuur spanning 24 volt is ,voor de schakelaars .en de relais

  7. #7
    Senior Member
    Ingeschreven
    Jan 2013
    Locatie
    Provincie Zeeland
    Berichten
    444
    Moet het draadje dan toch in de 230V op het witte blokje?
    Vriendelijke groeten,

    Corné

  8. #8
    Ik kan het echt niet zo zien op de foto,s , Het aansluitblok Hoeveel draden komen daar binnen ?
    Ik zie alleen l1 l2 en l3 dat klopt ook wel.
    Dan klopt het ook dat de draad op de 400 volt klem moet zitten.
    Maar wat is dat voor een ding . het lijkt mij een transformator te zijn voor de stuurspanning .
    Wat meet je voor spanning op de ingaande draden ?
    Doe anders even een email met foto,s dan kan je ze toch wel groter versturen ?

  9. #9
    Senior Member
    Ingeschreven
    Jul 2012
    Locatie
    BE / Tienen
    Berichten
    662
    De machine zit op elektrisch vlak niet zo heel moeilijk in elkaar, maar gebruikt een stuurspanning van 115 volt (weet niet of dit echt gebruikelijk is) om één contactor aan te sturen die de stroom dan naar een keuzeschakelaar stuurt die op zijn beurt de juiste motor van stroom voorziet.

    De eerste foto toont de transformator die de stuurspanning van 115 volt voor de contactor en het circuit van start-stop-schakelingen en veiligheidsschakelaars aanlevert. Hij wordt primair gevoed door 2 fasedraden (die 2 rode) en moet de 400 volt die hij zo krijgt omzetten naar 115 volt. Voorheen moest hij de 220 tussen 2 fases van de 3x220 omzetten naar de 115 volt. Onderaan de transfo zie je zijn aarding en de blauwe en witte draad waartussen het hele stuurcircuit zit. Ik zou voor de zekerheid nameten dat de transfo wel degelijk 115 volt levert (Legrand maakt transfo's die 400 omzetten naar 220 en 220 naar 115.... ben hier niet helemaal in thuis...).

    De tweede foto toont je elektrische schema, maar is zeer onduidelijk.... Het zit als volgt in elkaar:

    De hoofdstroom: De stroom komt binnen links bovenaan op je blad. Je krijgt 3 fasen binnen die in dit geval 400 volt aanleveren (tot voor kort 230). De neuter wordt in de machine niet gebruikt en komt niet aan bod op je schema. Aarding komt ook binnen, spreekt voor zich denk ik. De 3 fasen passeren een hoofdschakelaar. Daarna worden 2 fasen afgetakt om de transfo te voeden en gaan ze alle drie door naar de contactor. Na de contactor gaan ze naar een nokkenschakelaar die bepaalt welke machine aan zet is en de stroom naar de desbetreffende motor stuurt.

    Het sturingscircuit: Werkt op 115 volt en stuurt de contactor aan. Maakt een lus met wat aftakkingen waarbij ze een aantal start-stopschakelingen en veiligheidsschakelaars (gesloten machinetafels en deurtjes enzo) passeert, de afgelegde weg in de lus wordt mee bepaald door de eerder vernoemde nokkenschakelaar waarmee je kiest welke van de 3 motoren aan zet is. Hulpcontact van de contactor is betrokken in de start-stopschakeling. Ga hier voorlopig niet verder op ingaan....

    De derde foto toont de kast waarin de stroom toekomt en de belangrijkste componenten staan. Stroom moet aangesloten op de 3 rijgklemmen (3 fases!!). Aarding op aardingsklem. Neuter niet gebruiken. Naast de 3 rijgklemmen staan 3 zekeringhouders met telkens een zekering van 1 A (eventueel eens nameten als je zegt dat de zekering springt). 2 zekeringen staan op de 2 fasedraden die de transfo van stroom voorzien, de 3de in het begin van het circuit op 115 volt.
    Moest de foto groter zijn zie je daarnaast de contactor.

    Wat je volgens mij (dit is niet mijn vakgebied) moet doen om hem om te schakelen: 3 motoren in ster zetten in hun nokkenkastje, zoals Spinningwheels aangeeft (staat ook getekend op je schema) en je ervan verzekeren dat het stuurcircuit 115 volt toekrijgt (het zou kunnen dat dit in orde is door de fasedraad op de klem van 400 volt te zetten, maar ik zou dit voor de zekerheid eens nameten...). Daarna de vingers kruisen.... Als het dan niet werkt wordt het het circuit afgaan.... een en ander uitmeten.... Kan je met een multimeter overweg? Meet bij het aansluiten alvast even na wat je doet... en verzeker je om te beginnen dat de machine netjes 3 fasen met 400 volt op zijn klemmen krijgt, dat de zekeringetjes OK zijn en dat de transfo doet wat hij moet doen. Als de transfo een verkeerde spanning levert is de kans trouwens groot dat alles normaal werkt (voor een half jaartje ofzo, waarna de contactor sneuvelt....)

    Succes ermee, lijkt me een toffe machine...
    Laatst gewijzigd door brt; 14-01-20 om 04:01.

  10. #10
    Senior Member
    Ingeschreven
    Jul 2012
    Locatie
    BE / Tienen
    Berichten
    662
    Hier heb je de handleiding met de elektrische schema's:

    https://onedrive.live.com/view.aspx?...ue&app=WordPdf

 

 

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top