Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  Keuze juiste Festool Bovenfrees (vervolg op de zaagtafel)

  Na veel wikken en wegen de knoop doorgehakt en de Festool CMS 55 TS zaagtafel gekocht met losse FS 1400 geleiderails. Mooi spul dat Festool, ik ga de set binnenkort van haar maagdelijke status afhelpen.

  Het lijkt mij ook wel leuk om een freesmodule met bijpassende bovenfrees aan te gaan schaffen. Bij de CMS tafel is het een peuleschilletje om de zaagmodule eruit te halen en deze te vervangen door de freesmodule. Mijn keuze is gevallen op de Festool OF 1010 of de OF 1400.

  Aangezien de OF 1010 een stuk lichter is denk ik dat deze voor freeswerkzaamheden uit de hand beter geschikt is dan de 1400, deze is erg zwaar. Ik weet alleen niet of de 1400 een betere keuze is voor montage in de module en deze als freestafel te gaan gebruiken. Kan iemand mij een advies geven waarom ik de 1010 of de 1400 zou moeten kiezen. Alvast bedankt :roll:

 2. #2

  Re: Keuze juiste Festool Bovenfrees (vervolg op de zaagtafel)

  Een festool dealer heeft mij afgeraden om een OF-1010 in de freesmodule te monteren. Risico op te zwaar belasten is best groot met als gevolg kapotte lagers en vooral verbrandde motor.

  Ik zou ook zeker opteren voor de 1400 als je 1 frees neemt of de OF-101 en de OF-2020 als je er 2 overweegt. De OF-1400 is zeker niet te lomp voor lichter werk en je kunt er 12mm frezen in monteren. Als je tafelmontage nu al als optie ziet zou ik gaan voor minimaal de 1400 of de 2200 voor onder de tafel en de 1010 voor uit de hand frezen.

 3. #3

  Re: Keuze juiste Festool Bovenfrees (vervolg op de zaagtafel)

  Als je het er voor over hebt zeker voor de 1400 of 2200 gaan! Ik vind de 1400 prettiger werken dan zn kleine broertje, hij is alleen wat zwaarder. In een freestafel is dat extra vermogen zeer welkom.

 4. #4

  Re: Keuze juiste Festool Bovenfrees (vervolg op de zaagtafel)

  Hallo,

  Ik heb beide machines. Ik zou voor de 1400 gaan. Hier kunnen ook 12 mm frezen in (ook 8 mm), voor bijvoorbeeld het bouwenvan profieldeurtjes> Hij is inderdaan wat zwaarder dan de 1010 maar hij loopt ook lekker rustig. Verder gaat het wisselen van frezen iets sneller in de 1400

  Succes met beslissen.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top