Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3

Onderwerp: Gerfschaafje

 1. #1

  Gerfschaafje

  Op marktplaats een lief schaafje gescored.  Dit is een Nooitgedagt. Hij is niet echt geschikt voor gebruik want de wangen waar de wig achter schuift zijn flink beschadigt. Ook de bodem is zo gegroefd dat je wel een mm weg moet schuren om weer iets vlaks te krijgen. Er zit een ijzer in vam K. Nowles & co. Dat lijkt me niet origineel.

  Eigenlijk ben ik wel benieuwd hoe oud hij ongeveer is. Ik kan me niet voorstellen dat Nooitgedagt dit model nog erg lang heeft gemaakt. Op deze foto zie je het merkje. Is er een Nooitgedagt kenner op het forum?


 2. #2

  Re: Gerfschaafje

  Hallo Seek
  Wat een leuk speeltje heb je gekocht.
  Op de volgende link vind je de echte gereedschap liefhebbers. Of ze er veel mee doen weet ik niet maar het is wel leuk om er rond te kijken. http://www.ambachtengereedschap.nl/forum/index.php


  Hartelijke groet Hugo

 3. #3

  Re: Gerfschaafje

  Ik zag ergens dat dit merkje tot 1900 is gebruikt. Die meneer heb ik nog gemailed, eens zien of hij nog meer weet.

  Ondertussen kon ik het niet laten en heb de beitel geslepen. Omdat de bodem al te ver heen is om er een zoetschaaf van te maken, heb ik er maar een flinke boog in de geslepen voor het ruwere werk.  Hij houdt lekker vast, is vederlicht en schaaft als een jekko. Een blijvertje dus 8-) .

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top