Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 2 van de 2
 1. #1

  Twee onderwerpen in 1 bericht geperst ;-))

  Allereerst een hartelijk dankjewel ! voor degene die me hielp aan de uitgebreide handleiding voor het maken van een brilsteun~! Mijn lieve heeft hem voor mij gemaakt ! (ik ben oorspronkelijk bericht kwijtgeraakt en ook 'zoekvenster' leverde hier niet wat op) Dus - wie zich aangesproken voelt: mijn dank!
  en dan: ik heb een stuk boom gekregen met de mededeling dat het w.s. prunis is.
  Zoeken levert op prunis = kersenhout, maar dit hout ziet er wel heel donkerrood uit.
  drie dikke stukken plus een door midden geslagen onderstuk - je kunt zien op de foto dat 2 van de drie een tweedeling hebben- twéé stammen voortkomend uit 1 dikkere.
  wie kan me bevestigen wat het zal zijn?
  en waarom geen pruim? En... (tja, nieuwsgierig he) wat is verschil tussen prunis als sierkers in de tuin en kersenboom van een kweker uit de Betuwe?

  Attached files

 2. #2

  Re: Twee onderwerpen in 1 bericht geperst ;-))

  Prunus is een verzamelnaam. Er zijn er een paarhonderd van. Abrikoos, kers, perzik, het zijn allemaal prunussen. meestal roodachtig/bruin kernhout en witter spint. Amerikaanse vogelkers b.v. noemen wij hier in nederland ook wel "bospest" het is een snel groeiende prunus. De naam geeft al aan dat we er vroeger niet blij mee waren. Wel mooi hout overigens. Maar als je er een schaal van maakt zou ik 'm verkopen onder de eerste naam, dat scheelt vast een tientje!

  groeten Ronald
  http://www.dehoutdraaierij.nl

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top