Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  grenen vaas op driepoot

  Een grenen vaas met dekseltje uit één stuk gezwart eiken op metalen driepoot.
  Metaal hamerslag gespoten.
  Hoogte/Diameter vaas: 18x10
  Hoogte deksel: 8 cm
  Totale hoogte 35 cm.
  Afwerking shellac.
  vr.gr. Jan Pranger

  Attached files

 2. #2

  Re: grenen vaas op driepoot

  Jan,

  De charme van een vaas op losse voet vind ik vooral de grote vrijheid bij het vormen van de onderkant. Dit vaasje ziet er goed uit.
  De combinatie met de voet is waarschijnlijk beter te beoordelen aan de hand van het object dan van de foto. De pinakel spreekt me niet erg aan, maar de achtergrond helpt daar ook niet bij.

  Hans

 3. #3

  Re: grenen vaas op driepoot

  Ja Hans, dat is het probleem bij een vaas op zo'n driepoot. De vorm van de onderzijde komt zeer precies. Maak je hem te diep dan is het als het ware dat ie door de ring gaat en is de verhouding met het bovengedeelte zoek. Zet je de bodem onvoldoende door dan ligt de vaas er als het ware bovenop van: hij heeft een driepoot gevonden bij een vaasje dat ie toch al had.
  Ik heb de onderkant in één lijn door laten lopen (met een geringe inkeping t.b.v. de opleggen op de ring) en vervolgens ietwat weer afgebogen tot een afgeronde punt, waardoor een relatie onstaat met het samenvoegingspunt van de staander.
  Zou ik hem weer maken, dat laat ik hem nog een paar milimeter zakken.
  Ja de top komt voor geen meter uit de verf op de foto, maar is dun en zonder veel tierelantijnen gedraaid. Het uithollen ging prima met de uitholset van Jo Winter.
  vr.gr. Jan Pranger.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top