Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 6 123 ... LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 59
 1. #1

  verandering en verbeteringen aan ons forum

  Hallo forumbezoekers, lezers en posters,

  Het forum zou misschien wel een kleine voorjaars opknapbeurt mogen hebben. Er is wat gepost over leesbaarheid, embedded youtube, extra rubrieken zoals een ouwehoerhoekje, metaal. Misschien moeten we de bestaande rubrieken wat herschikken, ik laat het graag aan jullie creativiteit en wensen over.
  Uitgangspunt is nog steeds om het forum reklame vrij te houden, daar waar het reklame van derden betreft en wat eenvoudige regels betreffende reklame van forumleden.

  Misschien moeten we ook wat schrijven over hoffelijkheid en onderling respect.
  Er zijn ook fora waar je geen fantasienaam mag gebruiken, er zijn fora waar je als bezoeker geen foto's te zien krijgt, daarvoor dien je jw eerst te registreren. Zelf neig ik naar de grootst mogelijke toegankelijkheid, ben niet zo van restricties en verboden.

  Ik zit ook te denken aan een gallery waar elk forumlid zijn mooiste werkstukken permanent kan laten zien en misschien een soort link pagina waarop alle houthandelaren, gereedschapboeren etc op gerubriceerd staan; eventueel aangevuld met reviews van gereedschap, bouwtekeningen etc die op internet te vinden zijn.

  Roep en schrijf maar!!!


  uw beheerder

 2. #2

  Re: verandering en verbeteringen aan ons forum

  Ik vind het een mooi iets dat je het forum niet af wil schermen van de buitenwereld, dit voorkomt veel leden die eenmalig iets willen weten.
  En over de pagina met handelaren heb ik je een tijd geleden al een berichtje gestuurd, heb het systeem erachter nu voor zo'n 50% af, geen tijd meer in gestoken de laatste maanden :roll:

  Een chat lijkt me ook een waardevolle toevoeging, hierbij denkende aan een IRC chat waar je ook JAVA voor hebt zodat leden niets hoeven te installeren.
  Eventueel een soort artikelen systeem, waar men artikels toe kan voegen (en hun eigen kunnen bewerken) over onderwerpen als hoe bomen gezaagd worden in planken, welke benamingen er zijn en hoe je bepaalde verbindingen maakt.

 3. #3

  Re: verandering en verbeteringen aan ons forum

  Klein beetje reclame zoals van Baptist en zo zou geen kwaad kunnen,

  Ik zit ook bij een aquarium forum en die moesten alle apparatuur op een gegeven moment vervangen.
  Dit werd gedaan door het geld van de reclame inkomsten,

  Moet er wel bij vermelden dat de reclame alleen over het vakgebied van de forum mag gaan,
  En bij artikelen alleen iets over het artikel moet gaan,

  Het moet geen storende reclame zijn, zoals bewegende reclame,
  Gezien dit zeer onrustig oogt.

  Kijk maar eens op
  http://www.venividivissie.org/

  Daarbij kan je wel regels opstellen maar niemand leest ze en lijkt mij dat de regels betreft hoffelijk heid voor zich zelf moeten spreken.

  Betreft de gallerij dat zou wel mooi zijn.
  Dat je de naam aan klikt en dat je zijn of haar werkstukken kan zien.

  Het beste zou zijn de foto's op de zelfde server te zetten als het forum.
  En dat de foto''s bij een artikel niet verwijderd kunnen worden waardoor de artikelen compleet en begrijpbaar blijven.

  Betreft de link pagina wordt dat niet veel werk.

  Je oppert voor aparte linkpagina's betreft bedrijven en artikelen.

 4. #4

  Re: verandering en verbeteringen aan ons forum

  Openheid is heel goed. Geslotenheid sluit meer uit dan het uitnodigt volgens mij( klinkt ook uiterst logisch).

  Ik vind de huidige indeling best goed.

  Wat mij wel mooi lijkt is een soort 'kenniscentrum/houtpedia' van de site met allerlei onderwerpen uitgelegd met plaatjes/filmpjes.

  Mijn ervaring met chatfunctie op andere fora is dat het niet echt aanslaat, of even aanslaat en daarna wegebt.

 5. #5

  Re: verandering en verbeteringen aan ons forum

  Zoveel mensen, zoveel gedachten.
  In principe vind ik de huidige indeling goed, een aanvulling met een metaal sector, dit is al eerder voorbij gekomen, lijkt me een goed idee.
  Een aparte foto gallerie vind ik persoonlijk niet nodig.
  Ad

 6. #6
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.337

  Re: verandering en verbeteringen aan ons forum

  Een Chat zie ik ook niet direct de meerwaarde van in. Direct youtube afspelen in het forum hoeft van mij ook niet, doe ik op andere forums ook zelden, mits het doorlinken maar direct gaat (zie enkele punten verder).

  Wat ik oa. wel mis is een FAQ (frequently asked questions). Hierin worden onderwerpen/vragen behandeld die vaker langskomen, maar zijn om het overzichtelijk te lezen en kunnen slechts aangevuld worden door de moderator(s). Dit kan dan weer gecombineerd worden met het houtpedia waar Dries over spreekt.

  Een klets hoekje zie ik ook wel wat in, met daarin een topic over bijvoorbeeld andere hobby's, het nieuws van de dag, eenvoudige hout weetjes waar je anders geen topic voor opent, een filmpjes topic etc. Of dat gaat lopen merk je snel zat.

  Wat ik persoonlijk ook een positieve verandering zou vinden is dat er geen gebruik meer gemaakt hoeft te worden van voor het plaatsen van een link, maar dat een link altijd opent in een nieuw venster. Vele doen dat niet en met regelmaat vergeet ik dat, klik op een link, bekijk het filmpje, sluit de pagina en zie dan dat ik weer eens mn hout forum afgesloten heb ops: en het lijkt me sterk als ik hier de enige in ben

  Reclame, ja en nee, zo lang het niet storend is. Ik heb niet veel moeite met enkele banners, mits deze klein zijn, niet bewegen/knipperen etc. en aan 1 kant van de pagina zitten. Nu komt het draaien van dit forum nog uit de zak van 1 persoon, maar met de toename aan populariteit zal er steeds meer capaciteit (en de daaraan verbonden kosten) nodig zijn, ik vind dat dit best opgevangen mag worden met een beschaafde vorm van reclame. (Overigens ben ik ook lid van een bepaald auto forum, daar betalen de leden een jaarlijkse bijdrage van 10 euro en daarvan word de site gedraaid. Deze leden hebben dan weer meer rechten door bijvoorbeeld technische vragen te mogen posten, ten opzichte van de niet betalende bezoekers. Misschien dat een variant hierop bedenkbaar is.)

  Voor zover, zal de grijze cellen er nog eens verder over breken.

 7. #7

  Re: verandering en verbeteringen aan ons forum

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door primera
  Daarbij kan je wel regels opstellen maar niemand leest ze en lijkt mij dat de regels betreft hoffelijk heid voor zich zelf moeten spreken.
  Omgangsvormen lijken voor zichzelf te spreken, maar dat doen ze niet. Ook al leest niemand ze: het is belangrijk om ergens te hebben staan wat we wel en niet acceptabel vinden zodat we ernaar kunnen verwijzen. En het is belangrijk dat we onacceptabel gedrag ook echt niet tolereren. Zelfs als dat betekent dat we iemand die zich niet aan de omgangsvormen wenst te conformeren van het forum moeten flikkeren.

  Wat je nu bij woodworking.nl ziet gebeuren is heel normaal. Een groep ontstaat, ontwikkelt als vanzelf een bepaalde manier van doen en groeit omdat mensen zich aangetrokken voelen door de sfeer. Op een gegeven moment haken er mensen aan omdat de groep algemener bekend wordt en er een hoop informatie blijkt te vinden. Er is een omslagpunt waarbij de aanwas zó snel gaat dat de nieuwe leden, die zich de cultuur nog niet eigen hebben gemaakt, of (misschien) nog niet hebben besloten dat ze er geen deel van willen uitmaken, een duidelijk zichtbaar deel van je groep gaan worden. Je krijgt dan een punt waarop de nieuwkomers de cultuur gaan bepalen tenzij de "oude garde" heel aktief bijstuurt. Doen ze dat niet, dan is er een groot risico dat de oude garde afhaakt omdat ze moe worden van de zoveelste keer de vraag hoe je het best de randen van gemelamineerd MDF kan behandelen.

  Het is bijna niet te doen om in je eentje de cultuur te bewaken en het met het hele forum doen is ook geen oplossing (geeft eindeloze discussies). Het best is als er een kleine groep is die kan beslissen of iets wel of niet acceptabel is en die daarop ook aktie mag ondernemen. "En wie denken zij dan wel dat ze zijn?" Wel, degenen die zijn uitgekozen om dat te doen. Dus ik stel voor om zo'n groepje aan te wijzen.

  Een rubriek die volgens mij nog meerwaarde zou hebben: "Beginnersvragen". Je kan meestal zelf goed inschatten of je een beginnersvraag hebt of niet en zo'n rubriek heeft een lage drempel om een vraag te stellen. Bovendien heb je alle beginnersvragen bij elkaar en kan je makkelijker zien of je vraag al eens is beantwoord. Het zorgt er ook voor dat verschillende kennisniveau's een beetje gescheiden worden en da's voor zowel nieuwelingen als mensen die hier al wat langer rondlopen prettiger.

  Arthur

 8. #8

  Re: verandering en verbeteringen aan ons forum

  Kan me het in Joris zijn verhaal vinden.

  Als het aan mij ligt mag er best reclame komen. Maar dan wel in de vorm van sponsoren die in een apart sub-forum nieuwe producten oid aanprijzen. Dus geen banners en dergelijke. Op een ander forum is er de zogenaamde "sponsor hoek"

  Ik stel de volgende sub-forums voor:
  - FAQ
  -Sponsor hoek (wanneer er sponsor zijn)
  - Kantine (voor al het ander, voorstellen etc)
  - Beginnersvragen (zie uitleg Arthur)

  Mischien is het een idee om er wat moderators bij te halen. Op die manier kunnen meer mensen de forum cultuur bewaken en komt niet alles op Jaap aan.

  Foto's moeten wel met de upload fuctie weegegeven worden en niet linken vanuit photobucket en andere. Een appate foto site hoeft niet perse van mij!

 9. #9

  Re: verandering en verbeteringen aan ons forum

  Ik ben nu een kleine drie jaar lid van het forum, en wat mij die tijd het meeste is opgevallen wat betreft het forum zijn de volgende punten:

  - De rubriek "toepassingen met hout in de jachtbouw" blijft zwaar achterwege qua populariteit in vergelijking met andere rubrieken. Is het nodig om die in zijn huidige vorm te behouden, of zou deze rubriek bij verdere uitbreiding van het forum ondergebracht moeten worden in een meer populaire rubriek? Anderzijds, het is wel een specifieke tak van houtbewerken, en niemand heeft er last van als deze rubriek gewoon gehandhaafd blijft.

  - Nu het punt waar ik zelf het meest tegenaanloop; het uploaden van foto's op het forum. Dit vind ik zelf nogal omslachtig. Eerst moet je ze verkleinen naar een juist formaat, dan stuk voor stuk uploaden wat een tijdje duurt, en je kunt er maar vijf tegelijk uploaden. Ik vind dat zelf nogal een gedoe, gevolg daarvan is dat ik sommige foto's dan maar niet op het forum zet. En da's jammer.

  - een aparte voorstelrubriek zou erg handig en overzichtelijk zijn.

 10. #10

  Re: verandering en verbeteringen aan ons forum

  Met het maken van een aparte beginners rubriek ben ik bang dat er een tweedeling komt tussen de gevestigde orde (ervaren houtbewerkers) en de nieuwkomers.
  Het kan voor een vraagsteller een drempel opwerpen om een vraag die niet beantwoord ( kan) word(en) bij de beginners om die vervolgens nogmaals te stellen bij de andere groep.

  Ervaren houtbewerkers hoeven natuurlijk ook niets steeds weer te reageren op vragen die al 10x zijn langsgekomen. De zoekfunctie is hiervoor.

  Een aparte voorstelrubriek lijkt me een heel goed plan.

  Ook het aanstellen van een aantal moderators (Mensen die kunnen ingrijpen als de richtlijnen van het forum niet worden nageleefd) lijkt me zinvol, dan hoeft de baas het niet allemaal in z'n eentje te doen.

  Rustige reclame kan misschien zelfs een toegevoegde waarde zijn, en in ieder geval kan van dat geld het forum onderhouden worden. (En misschien kunnen we als lid van het forum zelfs een kleine korting krijgen als we wat bestellen bij deze winkels )

  Een chat levert volgens mij geen toegevoegde waarde op, misschien wel een rubriek met persoonlijke reviews van gekocht gereedschap of winkels.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top