Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7
 1. #1

  Stanley en Stanley Handyman

  Wie weet wat er precies het verschil is tussen een stanley en een stanley handyman? Als ik zo rond google komt het er op neer dat de handyman een voorloper is. Maar is dan de beitel dunner of van ander staal oid?

  Alvast bedankt!

 2. #2

  Re: Stanley en Stanley Handyman

  Handyman is altijd de goedkope, simpelere uitvoering geweest. Meer gericht op de hobbyist dan op de professional. Ze lijken wel op elkaar, maar de Handyman mist onder andere de schroef verstelling van de kikker en het hele beitel verstelmechanisme is goedkoper uitgevoerd. Wat nu nog in de bouwmarkt onder de naam Handyman wordt verkocht, zou ik niet aan beginnen. Zonde van je geld. Ik weet niet wat je met voorloper bedoelt? Een voorloper schaaf is bijv. de Stanley #5. Een wat langere schaaf dan de zoetschaaf, bedoelt voor het ruwere werk. Als je bedoelt met voorloper dat hij eerder kwam, dan heb je geen gelijk. De Bailey was eerder.

 3. #3

  Re: Stanley en Stanley Handyman

  Met voorloper bedoelde ik dat hij bedoeld is voor het wat ruwere werk. Maar ik begin het te begrijpen.

  Is er iemand bekend met het merk ETC?

  ps Rick heeft wat schaven over, waar ik er een van wil uit kiezen. Ik weet alleen niet zo goed het verschil tussen al die schaven, vandaar al deze vraagjes.

 4. #4

  Re: Stanley en Stanley Handyman

  Ik heb een Handyman. Voor zoetschaven heb ik die nooit aan de praat gekregen, ondanks alle trucs die ik kon verzamelen. Maar ik heb nu een flinke boog in de snede geslepen en de mond een stuk uitgevijld. Hij is nu heel goed te gebruiken voor het hele grove werk. Dus een plankje een halve cm dunner maken: even een tijdje dwars op de draad over het hout rossen.

  ETC ken ik niet.

 5. #5

  Re: Stanley en Stanley Handyman

  ETC is een verzamelnaam voor gereedschap dat uit het verre oosten komt. Het meeste is wat wij betere rotzooi noemen. Van hun inbussleutels heb ik van een fabriek(dus niet etc) een vergelijkende test gezien waar deze als zeer goed uit de bus kwam. Maar de kwaliteit is niet constant van dit soort gereedschap. Ook hebben ze een profesionelere lijn van voornamelijk dopsleutels ed. Zelf heb ik voor een klant een paar houtsnijmessen geprobeert te slijpen. Ik hebze maar wegegooit en kirschen voor verkocht. Maar zoals zovaak alle waar naar zijn geld.

  Wim Kluck

 6. #6

  Re: Stanley en Stanley Handyman

  Hmm, okee. Nou ik zie wel wat het wordt. Rick heeft hem opgestuurd en ik wacht op de postbode.

 7. #7
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: Stanley en Stanley Handyman

  Het pakket is onderweg!!!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top