Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7

Onderwerp: kranten?

 1. #1

  kranten?

  weer een vraagje, ik heb een keer gehoord dat als je een stuk krantenpapier mee kan plakken , op je draaistuk, tussen het hout, om vervolgens het hout beter te kunnen scheiden. iemand ervaring? en zit er een maximale grootte aan? en het draagvlak?

  even ter verduidelijking; ik heb een pot erop zitten, al uitgehold, wel een brede rand, nu was mijn idee, om met een stuk papier ertussen geplakt te hebben, een stukje hout op de pot te plakken en zo de deksel te draaien. kan dit? of vliegt dat houtje er zo af?

  ben benieuwd hoe ik dit kan doen. dank alvast voor de tips.

 2. #2

  Re: kranten?

  Lijkt mij niet zo'n goed idee, want een deksel moet je toch ook aan twee kanten bewerken. Dus wat is de winst. Bovendien lijm je dan waarschijnlijk langs hout op kopshout en nog een keer papier ertussen. Ik kan me niet voorstellen dat dat voldoende houvast geeft. Bovendien kom je steeds verder van de klauw af hetgeen meer trillingen kan veroorzaken.
  Wanneer je problemen hebt met het inspannen van het dekselgedeelte kun je dat platte stuk eerst beter op MDF lijmen met papier ertussen - de binnenkant draaien en daar ruimte maken voor de bevestiging op de draaibank (chuck)- vervolgens de bovenkant afwerken.
  Heb je geen chuck maar alleen een plaat, plaats hout en MDF tegen de plaat en draai de binnenzijde. Vervolgens omkeren - aandrukken met het center en de bovenkant doen tot de centerpunt. De rest rond de centerpunt wegschuren.
  Laat je het resultaat even zien.
  vr.gr. Jan Pranger.

 3. #3

  Re: kranten?

  Je kan ook eerst de binnenkant van de deksel draaien en de opening iets nauwer houden als de opening van de pot daarna de pot inspannen de deksel erop en de buitenkant afdraaien als hij goed klem zit komt hij er niet af.
  Gr

 4. #4

  Re: kranten?

  dank voor de antwoorden, enne ik ga wat uitproberen, en resultaat volgt.

  ik weet ook nog niet of de deksel van het zelfde hout is of van een ander....dat word een verrassing

 5. #5

  Re: kranten? lijmresten

  nu is de pot afgeschuurd van korrel 80 t/m korrel 600. de pot was van stukken hout in elkaar gelijmd.
  nu mijn vraag; de lijmranden krijg ik niet goed glad, hoe doe ik dat? de naden zijn gewoon nog voelbaar.

  enne ik ga aan de deksel beginnen, zonder krant, maar gewoon vastzetten. ben benieuwd, resultaat volgt.

 6. #6

  Re: kranten?

  Je kunt eerst de paskant van het deksel draaien en daar een rand of uitsparing maken waarmee je het stuk andersom kunt inklemmen. Vervolgens draai je de bovenkant. Ben benieuwd naar het resultaat en een foto van je draaibank met klauw of chuck.
  vr.gr. Jan Pranger.

 7. #7

  Re: kranten?

  deksel is nog steeds in de maak, tot twee kee toe de kopse kant verkeerd gedraaid, vloog stuk van af. ws te botte en of grote beitel. of draai snelheid te hoog, oid. weten jullie het?
  volgende week poging drie. drie maal is scheepsrecht...

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top