Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7
 1. #1

  laminaatvloer afkorten

  ik moet een stuk afzagen van een bestaande laminaat vloer. Bij de deur moet de vloer doogezaagd worden omdat in het halletje vloerbdekking komt en het vloertje in de hal er daarvoor uit moet. Wie heeft er tips voor mij

 2. #2
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: laminaatvloer afkorten

  Tips? Komt er een dorpel in? Het lijk me logisch wel wel. Je zou dan de dorpel toch dusdanig aan kunnen passen zodat je een mooie aansluiten krijgt.

 3. #3

  Re: laminaatvloer afkorten

  En dan met een dremel met het haakse cirkelzaagopzetstukje de laminaat doorzagen. Zo heb ik het iig een keer gedaan...

 4. #4

  Re: laminaatvloer afkorten

  Als je een metertje of wat moet doen dan is een dremel wel het laatste wat je wil gebruiken. Dat wordt nooit wat. gewoon een invalcirkelzaag met geleider en terugslagstop op geleider regelen. laatste stukjes (begin en eind) kan je idd dremelen of een fein multimaster. En dan nog houd je wel eens ministukjes over, die kan je met een scherpe beitel wegwerken. Daarna de zaagsnede afwerken met een strip of overgang laminaat-tapijt afwerken met een strip.

 5. #5

  Re: laminaatvloer afkorten

  Nou ik heb toch mooi een meter of twee in totaal gedaan met die dremel ;-) Het was een keus tussen het dremelhulpstukje aanschaffen, of iets veel duurders, voor een volstrekt eenmalig project - voor mij was de keus niet moeilijk...

  Maar idd, ik zal hier niet gaan roepen dat die dremel de allerbeste oplossing is.

 6. #6

  Re: laminaatvloer afkorten

  Als de 'zaagsnede' iets breder mag zijn kan het ook met een lamellenfrees.
  Ik heb mijn eiken vloer er mee gedaan (Ferm van 49 euro).
  Je kan hiermee niet tot het kozijn of muur, maar een scherpe beitel wil prima voor het latste stukje. Ik gebruik hiervoor trouwens nu een Bosch multitool ('hobby Fein')

  Kor

 7. #7
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: laminaatvloer afkorten

  Ik kon niet op de naam van de machine komen die ik hiervoor eens gebruikt had. Het is (zoals hiervoor al genoemd) een Fein Multi. Erg handige machine.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top