Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 20

Onderwerp: hout combine

 1. #1

  hout combine

  sorry het is al de 2de keer maar keuze is bijna gemaakt ga nu wss toch op 380 volt werken
  ben aan twijfelen tussen de minimax c26 genius

  http://www.minimax-usa.com/index.php?It ... duct_id=43  en
  robland hx310 PRO

  http://www.denhertogmachines.nl/product ... 0-PRO.html


  heb wel maar een ruimte van 3 op 4 meter en staat enkel werkbank in en de deur doorgang is max 75 cm daar kan de minimax door maar de robland weet ik niet ?


  mvg
  sp3ts3r

 2. #2

  Re: hout combine

  Ik zou me met 3 bij 4 meter afvragen of 1 van die 2 machines überhaupt wel te gebruiken is.

 3. #3
  Athanor
  Guest

  Re: hout combine

  Er is nog een topic waarin uitgebreid is gediscusieerd over combimachines. In onderstaande link vind je de pagina waarin o.a. Een vergelijkende test is te vinden over zowel de Robland in oude uitvoering als een wat grotere Minimax. Zie:
  http://woodworking.nl/viewtopic.php?...&sd=a&start=40

  Fons

 4. #4

  Re: hout combine

  Het bedrijf van minimax staat momenteel in de brand in Wormerveer.
  Hopelijk krijgen ze dan geen leveringsproblemen.

  brand
  http://www.nu.nl/binnenland/2434440/gro ... rveer.html
  bedrijf:
  http://www.scmgroup.nl/producten_houtenkunststof.asp

 5. #5

  Re: hout combine

  ik zou bij de minimax het onderstel op wielen erbij nemen en iemand ervaring met die machine is vooral om massief hout te bewerken maar zou hard hout hier problemen geven ? zou de tersa schaafas er ook bijnemen


  mvg sp3ts3r

 6. #6

  Re: hout combine

  Beide machines kan je nauwelijks of niet met elkaar vergelijken, het zijn beide combinatie machines maar daar stopt elke vergelijking.
  De Minimax is een kleine hobbymachine, met weinig vermogen (2pk) korte schaaftafels, 2 schaafmessen, een kleine zaagtafel, etc... maar flink aan de prijs voor wat je krijgt vind ik.

  De Robland is een heel stuk forser, veel meer vermogen (4pk) langere schaaftafels, grotere zaagtafel, 3 schaafmessen, deze machine voldoet al voor het grotere werk. Om door smalle doorgangen te kunnen is de Robland deelbaar Transportbreedte ligt dan ook rond de 80cm ( vraag je best eens na)

  Een Tersa as is sowieso een pluspunt op elke machine, lange standtijd van de messen, een heel korte steltijd, en dan nog een mooi schaafbeeld ook.

  Welke machine het moet worden hangt normaal af van het werk dat je er mee wil uitvoeren. Maar in dit geval zal de beschikbare ruimte de determinerende factor worden vrees ik.  Mvg,

  André

 7. #7

  Re: hout combine

  Jan Pranger was een tijdje eigenaar van de minimax c26 genius. Misschien kan hij wat kwijt over zijn ervaring. Ik zit namelijk ook met dergelijke machine in mijn hoofd. (Bij wijze van spreken natuurlijk... )
  Voor mij is de minimax zeer interessant qua afmeting en verder heb ik niet echt veel vermogen nodig aangezien het bij mij meer over instrumentenbouw gaat.
  Wat ik zou willen weten is of de schaaf, al dan niet tersa, uiterst precies schaafwerk aankan.
  Ik bedoel daarmee dat ik twee stukken hout schaaf, ze nadien even tegen elkaar houd en naar het licht draai en dat er geen licht door te zien is. Is de minimax daartoe in staat?
  Verder begrijp ik van de minimax c26 genius dat er geen hoogteblokkering zit op de vandiktetafel en op de freesas. Klopt dit? Als alternatief zat ik ook met afzonderlijke machines van Jet in gedachte. Ik heb ondertussen goede ervaring met hun spindel schuurmachine en de vierkante gatensteker. Misschien ook een idee voor sp3ts3r als je met een kleine werkplaats zit?
  Heeft er iemand ervaring met jet vlak- vandiktebankjes en dan in het bijzonder de jpt 260?
  Schijnt een goede machine te zijn, alleen zit er bij de jpt 260 ook geen vandiktetafel blokkering bij waardoor de tafel na een tijdje begint te zakken... Bij de 310 zit een blokkering en doet dit probleem zich niet voor.

 8. #8

  Re: hout combine

  hallo kijk voor deze machine maar even op deze link er is daar ook en promo film
  je kunt de hootge verstelling wel vast zetten net zo als bij de lab 300 machine
  die ik zelf heb als opvolger van en robland lx machine
  waar ik zelf ook erg teverden over was maar de minimax machine is nauwkeuriger
  en de afkort tafel is helemaal top
  zie de link van minimax http://www.minimax-usa.com/
  vr,gr
  hakkelaar

 9. #9

  Re: hout combine

  zou er vooral massief hout mee bewerken en hard hout maar er zijn mss plannen voor uitbreiding dan zou ik op 4.20 op 4.80 meter komen daar kan de minimax zeker in gebruikt worden en mss de robland ook al ? de robland zal dus wel beter zijn van kwaliteit ? en de prijs scheelt denk ik 1500 euro


  wil ook even iedereen bedanken voor de informatie die ik al gekregen heb


  mvg sp3ts3r

 10. #10

  Re: hout combine

  Het is niet zo zeer de kwaliteit die beter is bij Robland, beide merken zullen elkaar niet veel ontlopen op dit gebied.
  Maar het gebruiksgebied van de Robland is veel ruimer door de grotere afmetingen, en robuuste bouw van de tafels, en vooral door veel meer vermogen.
  Dat laat toe om heel vlot met grotere stukken aan de slag te gaan, en laat ook veel sneller werken toe.
  Om gelijkaardige prestaties te krijgen moet je kijken naar de MiniMax CU300 classic of CU300 Smart,
  en naar het bijhorende prijskaartje, deze machines kan je wel vergelijken met de Robland.

  Laat hier ook geen misvatting over bestaan, met beide machines klaar je de klus, alleen gaat het met de Robland een stuk vlotter. Het dubbele aan vermogen geeft je een totaal andere machine in het gebruik.
  Met 4pk zaag je al redelijk vlot de hardste houtsoorten tot 80 à100mm dik in één keer idem voor het schaven, tot 5 à 6mm afname per keer, dat gaat vooruit, je hoeft de stukken maar éénmaal door de vandikte te laten lopen om alles op maat te hebben.


  Mvg,

  André

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top