Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 4 123 ... LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 31
  1. #1

    Zaagtafel slaat onmiddellijk uit

    Ik heb sinds kort een probleem met mijn axminster zaagtafel. Als ik de startknop induw voel ik dat die 'trilt' om af te slaan.
    Dat lijkt mij een soort beveiliging dus heb ik al het stof eens verwijderd (wat ik wel regelmatig doe). Darna het zaagblad verwijderd en enkele kleine stukjes hout gevonden in de bak die rond het blad zit. Ook de stofafzuigingslang aan de motor onderaanwas los.

    Geen van deze dingen lijken mij de oorzaak, maar het probleem bljft. Als ik de startknop ingrdrukt hou, draait de machine normaal.
    Iemand enig idee?

  2. #2
    Schakelaar/relais/noodstop kapot?

  3. #3
    Geen idee, het is in ieder geval niet tijdens het werken gebeurd denk ik. Het was zo als ik wou starten.

  4. #4
    Senior Member
    Ingeschreven
    Aug 2013
    Locatie
    Tongeren, Belgie
    Berichten
    281
    Ruben,
    Vermoedelijk is het houdrelais defect of zit er vuil tussen de interne contacten van het relais (stof of verbrand).

    Controleer ook eens of alle contacten nog goed aangesloten zijn. of er een breuk is in de print-plaat (indien zo gebouwd, kan je dit gewoon oversolderen) .

    Jos

    Start-Stop.jpg

  5. #5
    Als de schakelaar nog goed is denk ik dat de condensator defect is

  6. #6
    Als het relais kapot is. Dan blijft de motor draaien zolang je de startknop ingedrukt houd. Als je die los laat stopt de motor.

  7. #7
    Senior Member
    Ingeschreven
    Aug 2013
    Locatie
    Tongeren, Belgie
    Berichten
    281
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door EvdL Bekijk Berichten
    Als de schakelaar nog goed is denk ik dat de condensator defect is
    Bij een defecte condensator loopt de motor niet aan, ligt die gewoon te brommen, ook al hou je de start-knop ingedrukt.
    Je kunt dan bij wijze van "onvoorzichtig zijn" de zaag helpen op te starten door ze een klein duwtjete geven in de juiste richting. de motor gaat dan langzaam op toeren komen. Laat je dan de startknnop los, blijft ie lopen omdat de motor spanning blijft krijgen.


    Jos
    Laatst gewijzigd door Jos Cuypers; 20-11-18 om 09:10.

  8. #8
    Hoi,

    Heb je de aansluitdraden al eens los gehaald en weer aangesloten?
    Als dit het geval is, kan het zijn dat je de draden hebt omgedraaid.
    Het lijkt erop dat ik jouw probleem ook wel eens heb gehad.
    Bij het inschakelen ging de schakelaar aanzienlijk brommen en wilde niet inschakelen.

  9. #9
    Bedankt iedereen voor de tips, ik zal ze dit weekend allemaal testen.

    @Klaasjandiederik: ik heb deze machine al een paar jaar, dus verwacht ik dat de draden wel correct zijn aangesloten...

  10. #10
    Ik heb vandaag de schakelaar los gemaakt en achter de start knop hangt een doorschijnend bakje met wat op de tekening hierboven als M is aangeduid. Dat bakje zat halfvol stop, dus dat heb ik eens leeg gemaakt. Daarna alles in elkaar gezet, maar helaas geen verschil. Ik dacht dan zal de schakelaar kapot zijn... maar doe 3 stappen naar mijn splinternieuwe tweemaal gebruikte lintzaag en lots heeft die hetzelfde probleem.

    Op dit moment brandde er enkel 2 dubbele TL lampen, dus belasting kan ook het probleem niet zijn. De koude lijkt mij ook geen probleem op dit moment. Zou het puur toeval kunnen zijn dat beide machines hetzelfde voorhebben?

 

 

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top