Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  Leuk initiatief en cad

  Leuk initiatief een nederlandstalig forum voor houtwurmen. Ik kijk ook wel eens wat rond op buitenlandsefora, maar als je dan wat wil posten valt het altijd niet mee om dat in lekker vlot engels of duits te doen. Ik hoop dat het een beetje succes wordt met elkaar.
  Ik teken wel eens wat voordat ik wat maak, meestal gewoon met potlood en papier. Ik heb wel eens wat geoefend met het gratis Sketchup van Google http://www.sketchup.com maar ik zag gisteravond ook nog een ander leuk pakket op een amerikaanse bootjesbouwerssite, http://www.progecad.com/compra/index...smart&lang=eng
  Misschien heb ik een aantal mensen een plezier gedaan. Veel succes!

 2. #2

  Re: Leuk initiatief en cad

  wat ik maak zit in mij hoofd en meestal teken ik het alleen uit om een ander uit te leggen wat ik bedoel. maar dit wil ik toch eens gaan proberen als het niet te ingewikkeld is, want tekenen is niet mijn sterkste kant!
  Bas

 3. #3

  Re: Leuk initiatief en cad

  @bas, zo gaat het mij ook. Maar ik denk dat dat ook de reden is dat ik mij wel eens verzaag en meestal zo dat het te kort is. Mijn werkstukken veranderen daardoor ook wel eens van maat, omdat ik het dan zonde van het hout vind en alle maten maar wat aanpas op het verzaagde onderdeel. Sketchup is erg leuk en op de site staat ook een handige tutorial. Ik heb het nu al weer een tijdje niet gebruikt en ik denk dat ik ook eerst weer even door de tutorial om de kennis weer wat op te frissen.

 4. #4

  Re: Leuk initiatief en cad

  zo even een oude post wat nieuw leven inblazen :

  hoe bevalt sketchup nu ?
  ik ben er zelf ook mee begonnen en ik denk dat het makkelijker is dan ProgeCAD
  het is zelfs zo makkelijk dat ik al een en ander gemaakt had zonder de gebruiks aanwijzing
  ik ben nu sketchup for dummies aan het lezen en dan komt het probleem "wat ga ik maken" ipv "hoe ga ik het maken"

  hier een voorbeeldje van wat ik gemaakt heb (ben nog maar 1 weekje met sketchup bezig)

  -BaN-

  Attached files

 5. #5

  Re: Leuk initiatief en cad

  Ik werk met autocad en inventor, dus dit betekend dat ik van alles wat ik maak eerst mijn ontwerpen en werktekeningen maak via deze twee tekenprogramma's. Erg handig speciaal ook voor gesegmenteerd werk.
  Heb ook progecad op mijn computer staan, las een paar maanden geleden dat je dit tekenprogram voor niets mag downloaden voor eigen gebruik, de echtgenoot van mijn Amerikaanse penvriendin was zoekende naar zo een program ook voor zijn gesegmenteerde werk.
  Ik heb het hem inmiddels toegestuurd. Progecad is hetzelfde als autocad.
  Je moet wel de nodige instellingen maken om er mee te tekenen.
  Ik ben hier goed mee bekend. Mocht iemand dit tekenprogram willen gebruiken, kan ik als daar tenminste belangstelling voor is wel een lijstje opstellen voor de benodigde instellingen.
  Groetjes Ad

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top