Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6

Onderwerp: Kleerkastje

 1. #1
  Senior Member
  Ingeschreven
  Nov 2010
  Locatie
  Heist o/d Berg
  Berichten
  265

  Kleerkastje

  Kleerkastje gemaakt, en bijna klaar.
  Nu mijn vrouw mij geleerd heeft om fotos te plaatsen zullen jullie het geweten hebben
  Wat heb ik geleerd ?
  1) Voor meubeltjes gebruik je geen waaibomenhout ( of pallettenhout zoals ik deed)
  2) je maakt best een plan(tekening) met juiste afmetingen ( en niet van : ik heb nu 2 zijden , hoe en waarvan gaan we vloer en dak maken :roll: )
  3) Werk met scherp gereedschap ( dan moet je zoals ik achteraf geen 6 tubetjes kneedbaar hout ertegenaan smeren)
  4) Heel belangrijk !!!!! Neem je tijd! Nu heb ik platen verkeerd gezaagd, en dan moet je de afmetingen weeral bijstellen, en oplossingen bedenken ops:
  Ik zal jullie laten meegenieten...
  gr,
  Danny

  Attached files

 2. #2

  Re: Kleerkastje

  Hallo Danny

  Ik houd er van om een beetje aan te klooien. Het gaat natuurlijk om het eindresultaat Maar wat ik zelf erg belangrijk vind is de weg die je aflegt. Soort ZEN 8-) Ben jij blij met de kast(je vrouw ook). dan is het geslaagd. Als je jezelf opvreet over de fouten die je maakt dan kan je beter in bed blijven. Een wijze les: Je kan alleen maar leren van je fouten. Hoe meer je er maakt hoe beter je word.

  Hartelijke groet Hugo
  Wat ik zie vind ik MOOI

 3. #3
  Athanor
  Guest

  Re: Kleerkastje

  Hallo Danny, hoe dan ook, wat mij betreft kun je tevreden zijn over het resultaat hoor! Goed werk!

  Fons

 4. #4

  Re: Kleerkastje

  Danny, ten eerste vrouwen zijn erg slim, heb ik meerdere malen ervaren.
  Ze komen van de planeet Venus, dus dat zegt al genoeg.
  Ben het met je eens eerst zorgen dat je een goed plan hebt hetzij een keurige tekening of tekeningen, zodat je goedbeslagen ten ijs komt.
  De kast ziet er goed uit, moeten er nog panelen in de deuren of mogelijk decoratief glas of zoiets.
  Ad

 5. #5

  Re: Kleerkastje

  Een geslaagd project, het eindresultaat mag gezien worden, en pootjes zijn inderdaad heel elegant voor deze kast, proficiat.

  Bij het zien van de fotos heb ik wel een tip voor je. Op foto 2 zie ik dat je de gaten correct hebt verminderd met de diepte van de sponning, maar dat je de sponning in de stijlen hebt onderbroken.
  De correcte manier hier is om de sponning door te frezen, en de borsten van de pennen te laten verspringen.
  Twee voordelen bij deze manier van werken:

  - nu heb je de sponning moeten rechthakken met de beitel,(foto 3) laat je de sponning doorlopen dan is dit niet nodig, en het eindresultaat is mooier (voor een mierenneuker)
  Bij houtconstructies zijn die bijgestoken sponningen storend voor de kenner, soms ontkom je er niet aan, maar probeer het zoveel mogelijk te vermijden, het eindresultaat vaart er wel bij.

  - tweede voordeel, door de verspringende borsten aan de regels heb je geen spatpen nodig, krimpt het hout dan kan je niet door de verbinding zien, nu is daar wel (een kleine) kans toe, door het ontbreken van een spatpen.

  Maar zoals gezegd, het eindresultaat mag er wezen.

  Ps: ik zie daar op de achtergrond een mooie lintzaagmachine staan, een Ham.... ?????


  Mvg,

  André

 6. #6
  Senior Member
  Ingeschreven
  Nov 2010
  Locatie
  Heist o/d Berg
  Berichten
  265

  Re: Kleerkastje

  @ Ad : er komen nog plexiplaatjes in de deurtjes, daar heb ik nog een pak van liggen. Zal volgende week nog eens een foto maken als ze klaar zijn.
  @ André : aan die oplossing heb ik nog niet gedacht. Een ongelijke pen. Ik moet nog veel leren , maar er wordt aan gewerkt. Inderdaad, het uithakken en -steken is geen sinecure. Zeker niet in waaibomenhout. Als je beitel niet al te scherp is ( zoals bij mij) dan duw je door het zachte hout door en haal je vieze stukken uit het harde gedeelte. Of was het nu andersom ? :roll: Bij het sponningfrezen telkens weer aan de toupie inzetten is ook niet goed voor mijn gemoedsrust en zenuwen. Vanaf nu werk ik alleen nog in hard hout, daar heb ik toch genoeg van. Dit kastje was een probeersel, leergeld zeg maar. Alternatief was een kastje van de IKEA. Dat kon ik toch niet laten gebeuren .
  En de lintzaag is een Hammer. Ik heb in oktober bij Tema een Hammer vlak-vandikte besteld en een cirkelzaag - topie, daarom moet mijn werkplaats ook klaar zijn tegen dat de levering komt.
  gr,
  Danny

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top