Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  Zaagsnede breder dan kerf?

  Hallo,

  Ik heb een Dewalt dw745 zaagtafel en het valt mij op dat de zaagsnede ongeveer 0.3 mm breder wordt dan de kerf van het blad. Zowel met het meegeleverde 24 tands 3,0 mm Schulpblad (zaagsnede 3,3 mm) als met een nieuw blad van Ecotools (60T 190x2,6)-> zaagsnede 2,8 à 2,9 mm.

  Voor zover ik kan beoordelen staat het blad parallel aan de miter slots. Ik heb dat geprobeerd te meten met een digitale schuifmaat, maar dat is wel lastig.

  Is een dergelijke afwijking normaal of zou de snede gelijk moeten zijn aan de kerf?

 2. #2
  Is de as misschien krom of zit er vuil tussen as en blad?
  Of een goedkoop zaagblad die slingeren meer.
  Measure twice,
  Cut once,
  Then force it to fit.

 3. #3
  De zaag is bijna hagelnieuw, dus ik mag hopen dat de as recht is. Het blad zit volgens mij strak tegen de flens aan, geen vuil voor zover ik kan zien.
  Het standaard blad is af-fabriek van Dewalt. Zal geen topkwaliteit zijn. Het tweede blad is uit de pro-serie van Ecotools Ook daarvan verwacht ik spectaculaire kwaliteit, hoewel er op dit forum lovend over hun producten wordt gesproken. Dat was in ieder geval reden voor mij om een blad van Ecotools te kopen.

 4. #4
  tussen 'hopen' en 'meten' zit wel een verschil.
  Met een meetklok tegen het blad en dan langzaam ronddraaien zie je een afwijking snel genoeg
  Measure twice,
  Cut once,
  Then force it to fit.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top