Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6
 1. #1

  Nooitgedagt beitels, rode greep

  Hallo allemaal,

  Misschien een rare vraag. Ik ben in het bezit van een aantal Nooitgedagt beitels, die met de rode kunstof greep. Nu worden deze helaas al een hele tijd niet meer gemaakt. Toch worden ze een enkele keer nog wel eens aangeboden op het net.
  Zo ook laatst, ben ik nog in het bezit gekomen van een 6 en 8 mm. beitel van deze serie.
  Nieuw, in originele verpakking.

  Nu zoek ik nog een aantal maten van deze beitels , met name de veel gebruikte maten, vanaf 12 t/m 28 mm.
  Vindt het zelf prettige beitels om mee te werken, voor mij zijn Lie Nielsen helaas boven budget...
  Zou het ook mooi vinden een set compleet te hebben.

  Vandaar mijn vraag: wie heeft ze deze beitels nog liggen, nieuw of gebruikt en doet er niks meer mee? Ik zou er erg blij mee zijn.
  Alvast bedankt .

  p.s. het is me al vaker opgevalen op dit forum: er is geen vraag en aanbodrubriek, terwijl daar volgens mij wel eens behoefte aan is, maar dit even terzijde

 2. #2
  Athanor
  Guest

  Re: Nooitgedagt beitels, rode greep

  Hallo Eric,

  Ik heb nog een ex. van 14 mm liggen. Deze werd gebruikt voor openen van verfblikken en sloopwerk, is helaas niet helemaal vlak mee, vraagt dus enige "tuning". Neem via een privebericht maar even contact met me op over de verzending.

  Groet van Fons

 3. #3

  Re: Nooitgedagt beitels, rode greep

  Hallo

  toevallig weet ik dat de winkel die wij bij het bedrijf gevestigd is waar ik werk nog een paar van deze beitels heeft hangen ik weet niet uit mijn hoofd welke maten maar dan zou je even kunnen informeren

  het is:
  De Houtmarkt
  Bergambacht
  Jan Blankenstraat 17
  tel: 0182-354382

 4. #4

  Re: Nooitgedagt beitels, rode greep

  Hallo Eric, ik heb er ook 1 voor je liggen van 16 mm. Het is familie van die van Athanor en ook een beetje oneigenlijk gebruikt. Ik zal er een fatsoenlijke snede aanslijpen. Stuur maar even een berichtje.

  Een 3 tal jaren geleden had de firma Gort in Lemmer nog heel veel Nooitgedagt beitels, gutsen, steekbeitels, de dikke sloopbeitels en de vermoorbeitels. Met rode en heel veel houten handvaten. Die houten handvaten hebben veel ijzerhandels nog wel in het magazijn liggen. Dat kan ook handig zijn, want ik was een paar weken geleden bij iemand die oude beitels van zijn schaafmachine omslijpt tot steekbeitels en zeer te spreken was over de kwaliteit.

  jaap

 5. #5

  Re: Nooitgedagt beitels, rode greep

  baco beitels zijn erg goed! ze zien er niet uit met dat orangje en zwart maar werken voortreffelijk.

 6. #6
  Senior Member
  Ingeschreven
  Sep 2008
  Locatie
  Belgisch Limburg
  Berichten
  156

  Re: Nooitgedagt beitels, rode greep

  Ik ben zelf ook heel tevreden over die nooitgedagt beitels en de bahco beitels (eigenlijk de enige beitels waar ik NIET tevreden over ben zijn van die geel-blauwe irwin-marples beitels, waarvan het staal te zacht is)

  bahco heeft naast de versies met de oranje/zwarte handvaten die je meestal in de winkel tegenkomt ook versies met een handvat dat er ongeveer uitziet als de oude nooitegedagt beitels: foto die met het rode handvat is de 1031 reeks

  link naar bahco online catalogus
  /edit: ik merk dat die links verlopen zijn: Hier is catalogus dan houtbewerkingsgereedschap.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top