Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: rondje Betuwe

 1. #1

  rondje Betuwe

  Vandaag rondje Betuwe gemaakt.
  Eerst honderduit gekletst bij Remco (Scheppie - Arnhem) en zijn raamshutters bewonderd. Wat een pricisie en afwerking van dat prachtige tulpboomhout. Maar ja hij heeft dan ook de machines om van te watertanden :roll: . Van hem een scheppach vlak-vandiktebank gekocht - op leeftijd maar in perfecte conditie.
  Daarna een prettige ontvangst in Beneden-Leeuwen bij Jurriaan Kalkman. Schalen als wastobben. En voor zulke grote vormen een opvallend goede afwerking. Dat wie nog eens nadenkt over een grote schaal moet echt bij Jurriaan zijn!! Een manshoge Geiger houtdraaibank met de modernste electronica en een hijsinstallatie om die zware blokken hout op de machine te tillen. Stapels drogende schalen en hier en daar nog een verdwaalde draaibank. Fijn wat hout uitgewisseld waarbij de hoeveelheid aanmerkelijk in mijn voordeel uitviel - o.a. enkele stukken Perotica Persica (of zo'n soortgelijke naam ijzerhout) waarvan ook een groot stuk voor Rick.
  Dit rit afgesloten bij bomendokter Noud Nota in Druten en daar een zware electromotor voor mijn kopdraaibank in wording gekocht. Hij is ook houtdraaier en muziekinstrumentbouwer.
  Leuke handel vandaag en prettige mensen.
  Zo, zijn jullie weer op de hoogte.
  vr.gr. Jan Pranger.
  http://www.arstorno.nl

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Apr 2008
  Locatie
  Nederweert
  Berichten
  1.188

  Re: rondje Betuwe

  Kijk eens aan, dat is nog eens een goede invulling van de zaterdag!

 3. #3
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1

  Re: rondje Betuwe

  Beste Jan,


  Leuk is dat he, zo'n dagje rondtoeren. Je hebt dus toch de scheppach gekocht. Hier zal je veel plezier aan beleven. Eigenlijk is de scheppach zoals jij bent : op leeftijd, maar in top conditie

  De schalen van Jurriaan lijken me erg indrukwekkend. Jurriaan nog bedankt! en Jan bedankt voor het ophalen. Een bezoekje aan Jurriaan staat zeker op het verlanglijstje !

  De restauratie voor je nieuwe draaibank kan dus verder. Succes hiermee

 4. #4

  Re: rondje Betuwe

  Zo Jan dat kan je rustig een goed bestede struindag door de Betuwe noemen, met als een goed resultaat een electromotor voor de in wording zijnde ''giant'' draaibank.
  Veel succes met je draaibank.
  Ad

 5. #5

  Re: rondje Betuwe

  Das inderdaad een mooi rondje Jan.... gelukkig niet gestruikeld over wat losliggend Yellow Poplar want dan was t een kort rondje geworden.

  Had nog uren met je kunnen praten over hout, machines en vanalles maar ja 't rondje riep he. Ik kom zeker een keer een kijke nemen in jouw werkplaats om de fijne kneepjes van t draaien af te kijken.

  Ik vond t leuk, en jij snapt waarom mijn naam hier Scheppie is :mrgreen:

  Scheppie

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top