Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 10 van de 10
 1. #1
  Athanor
  Guest

  De ideale werkplaatsvloer?

  De laatste dagen verkeer in in twijfel over de uitvoering van de vloer voor de in aanbouw zijnde uitbreiding van de werkplaats. Mijn plan was om een betonvloer te storten met vloerverwarming. Ik heb echter op meerdere plaatsen gelezen dat er voor een houten vloer ook veel te zeggen is. Het is comfortabel om op te staan, beitels die vallen blijven bruikbaar en je kunt evt. leidingen er onder weg werken. Nu neig ik naar deze oplossing, maar vraag me af hoe zal ik die dan uitvoeren? Underlaymentplaten? Plankenvloer? welk hout dan? (kosten!) Of is het sowieso een slecht idee?

  Wat zijn jullie ervaringen en ideeen daarover of hoe zien je eigen plannen er uit?

  Fons

 2. #2

  Re: De ideale werkplaatsvloer?

  Zelf huur ik een loods, de vloer is van beton, en alle kanten op vreselijk scheef. Ik kom er achter dat dat het moeilijker maakt om grote werkstukken precies recht en waterpas te maken.Dus, als ik de kans had zou ik mijn vloer zo recht mogelijk maken.
  Hout lijkt mij inderdaad comfortabeler dan beton, het wordt minder koud, en het is inderdaad handiger als je iets laat vallen. Allen de combi vloerverwarming en hout lijkt me lastig. En als je zware machines wil gaan neerzetten heb je wel veel vloerbalken nodig.

 3. #3

  Re: De ideale werkplaatsvloer?

  Alleen voor de "look and feel" zou ik al hout nemen.

  Ik stel me zo iets voor:

  Attached files

 4. #4

  Re: De ideale werkplaatsvloer?

  Die vloerbij Hemski ziet er goed uit. Ik heb zelf een betonnen vloer in mijn schuur, en als verwarming een olieradiater. Zou luchtverwarming en een houten vloer de oplossing zijn?
  Ad

 5. #5

  Re: De ideale werkplaatsvloer?

  Ad, was die vloer maar van mij. Ik heb helaas ook een betonnen vloer, maar wil graag nog een keer een houten vloer eroverheen leggen. isschien is dat ook wel een optie voor Athanor.

  De foto's zijn van een kerel die de werkbank (model a la Chris Schwarz, Holzapfel) wilde laten zien, di hij net had gemaakt. Ik heb daar overigens een uitgebreid verslag van gelezen met detailfoto's van die werkbank en die zien er minder mooi uit dat hier op deze foto's. Anyway, de beste man heeft toch een leuke werkplaats en veel zagen zo te zien.

 6. #6
  Athanor
  Guest

  Re: De ideale werkplaatsvloer?

  Hallo Mensen,

  Ik merk dat we nog op zomertijd zitten, dus het is een latertje aan het worden

  Ik heb inderdaad bedacht dat ik met een houten vloer een radiator moet installeren, wat weer wandruimte inneemt. Een houten vloer zonder beton eronder is nog mogelijk omdat ik tussen de schuimbetonfundering en de uiteindelijke bovenkant van de vloer nog een hoogteverschil van 27 cm heb. Daar kunnen dus balken met een vloer in, natuurlijk extra verstevigd waar de zwaarste machine komt.

  Die look and feel op de foto spreekt me inderdaad zeer aan!

  Fons

 7. #7

  Re: De ideale werkplaatsvloer?

  Er bestaan, voor 'professionele' garages, plastic tegels die je als een soort puzzel in elkaar kan zetten. Hard genoeg om met een auto overheen te rijden, maar het beschadigt je beitels niet, en het isoleert ook nog eens aardig.

  Op marktplaats worden ze nog wel eens aangeboden.

 8. #8
  Athanor
  Guest

  Re: De ideale werkplaatsvloer?

  Ik heb inderdaad in een aantal boeken gezien dat er hulpmiddelen als plastic tegels en rubbermatten werden toegepast. Ik loop daar eerlijk gezegd niet zo warm voor, maakt de vloer hier en daar ongelijk. Maar voor beton een goede oplossing als je die vloer al hebt liggen. Ik heb gelukkig nog de keuze. Mijn aannemer kwam met de kanttekening dat je bij het gebruik van een radiator veel meer luchtverplaatsing hebt dan bij vloerverwarming, wat ook weer stofverplaatsing inhoudt. Herkennen jullie dat?

  Fons

 9. #9

  Re: De ideale werkplaatsvloer?

  Kwam net nog een linkje tegen, dan weet je waar je aan kan denken.

  http://racedeck.nl/?gclid=CMfkn9e13JYCFRSO1QodR06q2w

 10. #10
  Athanor
  Guest

  Re: De ideale werkplaatsvloer?

  Ik heb de knoop doorgehakt!!

  Alles overziende "Kies ik voor hout" ..... Dat zal Kor plezier doen

  Dit weekend heb ik een mooie restpartij vloerhout van Siberisch Lariks kunnen kopen. Is tweede keus, maar met extra lengte heb ik genoeg om goed vloerhout te sorteren en gaat het een goede vloer worden. Mijn aannemer heeft nog een leuke partij gebruikte balken die geschikt zijn als dragers, dus dat komt wel in orde.

  Beste mensen bedankt voor de reacties, ik was onder de indruk van de mooie oplossingen ook in kunststof, maar dit is voor een meubelwerkplaats een mooiere oplossing.

  In een ander Topic doe ik nog verslag van de leverancier van deze mooie vloer: Wytske van de de Friese fijnhouthandel.

  Fons

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top