Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 20

Onderwerp: Even bijpraten

 1. #1

  Even bijpraten

  Beste houtvrienden,

  De laatste maanden was ik niet zo actief op het forum en de laatste paar jaar ook te weinig met hout kunnen doen. Tijd om eens even bij te praten....

  Wij wonen in het buitengebied in Fryslan, in Terkaple en in dat buitengebied zijn voor veel inwoners de internetvoorzieningen ronduit slecht. Zo raakte ik in 2015 betrokken bij een burgerinitiatief om te kijken of we geen glasvezel in onze gemeente De Fryske Marren aan zouden kunnen leggen. Na een paar bijeenkomsten werd ik tot voorzitter gekozen en begon de zoektocht hoe de wereld van infra en telecom in elkaar zit. In die tijd leerde ik ook mijn compagnon in zaken Anja Rombout kennen, zij zat vanuit haar dorp in dezelfde werkgroep. Eind 2015 dachten we in 2016 tot aanleg over te kunnen gaan, Anja gaf haar baan als projectmanager bij de NOM op en we zouden er volop voor gaan. Helaas wijzigde de Provincie in voorjaar 2016 haar subsidie instrumentarium en werd het voor ons samen een hele lange weg om wat van dit project te maken.
  En die weg is nu zeker nog niet ten einde, we hebben de eerste 54 km glasvezelkabel aanbesteed, door 3 gemeenten, Sudwest (Sneek), De Fryske Marren (Joure) en Heerenveen. Dus eindelijk los, maar het project heeft ons helemaal opgevroten, we wisten nooit wanneer het genoeg was, of we iedereen geïnformeerd hadden etc. Dat traject is ook nog niet helemaal ten einde, maar er komt nu wel lijn in de werkzaamheden.
  We hebben dit hele project als vrijwilliger gedaan, we hebben er geen salaris voor gehad, wel een beetje km vergoeding, maar we zijn wel blij dat we het zo ver gebracht hebben. Voor wie er wat over wil lezen, www.dfmopglas.nl.

  Dus nu het glasvezelproject begint te lopen, hoop ik ook weer tijd voor de werkplaats te krijgen en ook voor het forum natuurlijk. Eerste grote klus is echter Open Dag Hout. We zijn de laatste dagen volop in de voorbereiding, collega Kor (kiesvoorhout) had gelukkig al het nodige gedaan. Dus de komende tijd ben ik gelukkig weer op het forum en straks op Open Dag Hout.
  Onderwijl nog een kleine tegenslag, ik stapte anderhalve week geleden verkeerd van mijn mountainbike en scheurde de pees af onder de knie.... Is geopereerd, een bout door het scheenbeen, gaatjes in de knieschijf en met ijzerdraad is de boel weer op zijn plek gezet. Geen pijn, maar moet met met krukken verplaatsen .....

  Na een tijdje afwezig leek het me goed goed jullie zo even op de hoogte te brengen, ik heb er weer serieus zin in . Een mooie Open Dag Hout op 21 oktober, met ons experiment voor de workshops op zaterdagmiddag. Een aantal lezingen op zondag en we hopen dat er weer heel veel forummers komen met een werkstuk. We gaan er weer een leuke wedstrijd van maken voor het mooiste, origineelste en best uitgevoerde werkstuk.

  Tot gauw,

  jaap

 2. #2
  Hey hallo
  Welkom terug Jaap

 3. #3
  oud hout
  Ingeschreven
  Aug 2015
  Locatie
  Midden Limburg
  Berichten
  5.526
  nou Jaap, jij hebt het echt druk gehad met die kabelboeren, en dan ook nog stugge provinciale ambtenarij erbij. Inderdaad de buitengebieden komen er vaak maar bekaaid vanaf wat de nutsvoorzieningen betreft, beterschap en doe het een tijdje rustig aan.

  Groet Pel.

 4. #4
  Wellicht dat je sneller glasvezel hebt dan ik midden in Utrecht Jaap ��
  sterkte en beterschap met de knie, succes met de voorbereidingen voor de ODH en fijn je weer terug te zien op het forum!
  Zeg maar gewoon Ruben
  --- Hout hoort te drijven ---

 5. #5
  Senior Member
  Ingeschreven
  Nov 2014
  Locatie
  Naast mijn buren
  Berichten
  841
  Welkom terug Jaap, en hebben ze ook geen kabel aansluitingen daar ? ik vraag het maar want waar ik woon is alles wel aanwezig en weten we eigenlijk niet beter. Al hoewel glasvezel ook wel te veel gevraagd is in sommige wijken en ik dacht dat 80% wel Ziggo heeft hier.

  Maar weer eens lekker met hout bezig zijn is is ook wel weer even prettig.

 6. #6
  Dag Jaap, sterkte met de kwetsuur. Ik mag wel hopen dat je HOUTEN krukken gebruikt ondertussen

 7. #7
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.742
  Hallo Jaap, van harte beterschap gewenst met de gescheurde spier. Ik zal je de ordinaire woordspeling maar besparen.
  Als ik zo de diverse ongelukken en overige lichamelijke ongemakken beschouw kom ik er met m'n 74 jaren in de huidige staat nog genadig van af. Behalve één stevig motorongeluk rond m'n 30ste liep het verder steeds verbazend goed af met de restvan m'n leven.
  Succes met de hout show. Het is inspirerend elkaars werk te zien maar ook buitenstaanders kunnen een blik in de keuken werpen en misschien geïnteresseerd raken.

 8. #8
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Pel Bekijk Berichten
  nou Jaap, jij hebt het echt druk gehad met die kabelboeren, en dan ook nog stugge provinciale ambtenarij erbij. Inderdaad de buitengebieden komen er vaak maar bekaaid vanaf wat de nutsvoorzieningen betreft, beterschap en doe het een tijdje rustig aan.

  Groet Pel.
  In het geval van glasvezel was in het geval van de provincie Gelderland niet de ambtenarij die moeilijk deed, maar KPN die de provincie terugfloot. Ik vermoed dat dat in Friesland niet anders was.

 9. #9
  Mooi project Jaap, snel internet overal... niet te onderschatten belangrijk in deze tijd... balen van je spierscheuring, beterschap daarmee...
  . . . Als er 1 gereedschap over de dam is staat zo je werkplaats vol . . .

 10. #10
  Jaap, sterkte met je afgescheurde pees, is wel even balen!
  Een echte vakman maakt veel met weinig gereedschap.
  Ik heb veel gereedschap.......

 

 

Labels voor dit Bericht

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top