Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 12
 1. #1

  Toch maar even voorstellen

  Goedemorgen forumleden,

  Mijn naam is Jac Wijnhoven en woon in Hengelo Gld. Ik ben sinds eind april lid van dit forum en volg een aantal onderwerpen met belangstelling. Mijn "vakgebied" is beeldhouwen in hout en dat doe ik sinds 1997 met veel passie. Het timmeren had ik al enigszins geleerd van mijn vader en ook ruimschoots toegepast.
  Sinds 2014 geef ik les in beeldhouwen aan cultureel centrum De Gruitpoort in Doetinchem en daar merk ik dat er veel belangstelling en verborgen talent is voor beeldhouwen in hout.
  Mijn onderwerpen zijn bij voorkeur mathematische vormen, zoals uiteraard de Möbiuslus, de Gordiaanse knoop, de platte knoop, de achtknoop of vlaamse knoop, en zogenaamde "minimal surfaces", wat je zou krijgen als je een draadfiguur in zeepsop dompelt en het er dan voorzichtig uithaalt.
  Uitdaging is werken met vers nat hout, dat werkt zo prettig. En het onderwerp dan zo dun mogelijk maken. Als de vorm eenmaal luchtig is uitgehakt mag het hout langzaam drogen en heb ik uiteindelijk beelden zonder scheuren.
  Ik werk het liefst met inlands gerooid hout, aanbod genoeg. Maar ook Azobe bijvoorbeeld (dukdalfhout) is een schitterende houtsoort waar je mooie heel glad gepolijste beelden uit kunt maken.
  Ook werk ik het liefste volledig met guts en klopper, en uiteraard later veel schuren; alles dus met de hand. Zie mijn website voor een overzicht van mijn werk

  Eind vorig jaar heb ik eerst een draaibank gekocht, wat aangeklooid en toen les genomen bij Ronald Kanne. Heel erg leerzaam, zeker omdat ik de voor de hand liggende fouten allemaal al had gemaakt. Nu ben ik vaak bezig met vormen die eerst voorgedraaid worden en daarna met de hand uitgehakt.

  Ik zou het interessant vinden om een nieuw onderwerp (topic noemen jullie dat?) "beeldhouwen in hout" op het forum te krijgen. Is daar meer belangstelling voor?

  Ben benieuwd,

 2. #2
  Welkom op het forum! Leuke introductie, beeldhouwen komt inderdaad steeds vaker in de topics voor. Ik ben sinds vorig jaar ook op les bij Ruth Vulto Gaube uit Workum. Heb mijn eerste oefeningen gehad en heb zeker belangstelling voor dit onderwerp!

  Fons

 3. #3
  oud hout
  Ingeschreven
  Aug 2015
  Locatie
  Midden Limburg
  Berichten
  5.526
  Welkom op het forum Jac, ja zo,n achtknoop die wil ik ook nog eens uithakken, maar ja, teveel ander bezigheden, maar wel hout gerelateerd.

  Groet Pel.

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2012
  Locatie
  Gem. Winsum (Groningen)
  Berichten
  1.681
  Over het algemeen heb ik het niet zo op houten beelden. Maar zonder reserve kan ik van jouw werk zeggen: Prachtig!! Een aanwinst voor het forum.


  mvg
  Klaas

 5. #5
  Mooie stukken, ook die van je cursisten.

  Ik ben het helemaal met je eens: soms moet je inderdaad een stuk hout nemen, combineren met en basis idee en dan tijdens het kappen zien waar het hout je heen brengt.

  Mvg,
  Gino

 6. #6

 7. #7
  Klaas, bedankt voor je lovende woorden. Maar één vraag: wat bedoel je met: "ik heb het niet zo op houten beelden"? kun je mij dat uitleggen, allicht kan ik er iets van leren.

 8. #8
  Wat leuk om er een beeldhouwer bij te hebben. Welkom en complimenten voor het mooie werk.

 9. #9
  Welkom op het forum Jac!
  "Als je het koud hebt, ga dan in de hoek staan............. Daar is het 90°."

 10. #10
  Prachtig werk gezien op je website. Mijn compliment.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top