Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 14
 1. #1
  Athanor
  Guest

  Al meer dan 150 forumleden!!

  Is het jullie opgevallen dat we dit weekend al de 150 leden zijn overschreden? Ik ben nog maar sinds juli aangesloten en was nr. 96. We kunnen spreken van een gezonde groei. Die draagt een belofte in zich voor veel discussie en gevarieerde onderwerpen. Waar we in andere facetten van de samenleving nog wel eens vraagtekens bij ongebreidelde groei kunnen zetten, kunnen wij er hier voordeel van trekken. Wat wil je als enthousiaste en geinteresseerde houtbewerker nog meer?

  Complimenten aan de initiatiefnemers!

  Groet van Fons

 2. #2
  Athanor
  Guest

  Re: Al meer dan 150 forumleden!!

  Ik ben blijkbaar zo entousiast geworden dat ik door al het gehamer op de toetsen in staat geweest ben dit bericht wel 2 keer te plaatsen. Sorry! is misschien te veel van het goede?

  Fons

 3. #3

  Re: Al meer dan 150 forumleden!!

  Dag Fons,

  Bedankt voor je berichtje!
  Het is inderdaad enorm leuk om te zien dat het initiatief zo goed aanslaat, en dus aansluit bij een bepaalde behoefte.

  Uiteraard staan we open voor suggesties, zie daarvoor al reeds lang openstaande postings.

  In ieder geval, mede namens Jaap, bedankt voor al jullie actieve en positieve bijdragen!

  gr, Wim

 4. #4

  Re: Al meer dan 150 forumleden!!

  Dank aan de initiatiefnemers :!:
  Dankzij deze houtwurmen kunnen wij nu onze kennis delen.
  Want we kunnen altijd leren, niet alleen van onze fouten, maar ook van elkaar.

  Ik zou zeggen, op naar de 200!

  Groet,

  Kor

 5. #5

  Re: Al meer dan 150 forumleden!!

  Ik was nummer 131, als ik het goed heb. In de laatste zag ik nogal wat nieuwe namen de revue passeren, zo het gaat goed met ons clubje. Leuk om te zien dat er nogal wat activiteit is van diverse leden, maar het kan nog beter.
  Ad

 6. #6

  Re: Al meer dan 150 forumleden!!

  Ja, geweldig om te zien! Ook vanaf hier een dikke pluim aan Alex Dopeling!! Zonder zijn promotiewerk waren nog lang niet zo ver geweest! Op naar de ....??? Wanneer gaan we een feestje houden?

  Voor degenen die van getallen houden, sinds de eerste bekendmaking begin maart 2008, hebben we meer dan 7100 unieke bezoekers gehad, die bijna 150.000 keer een pagina opgevraagd hebben.
  De laatste weken (het weer heeft grote invloed!!) zitten we gemiddeld boven de 150 bezoekers per dag, met als voorlopig record 194 bezoekers op 1 dag. Er zijn dus veel meer lezers dan geregistreerde forumleden, die overigens wel al bijna 1500 berichten bijelkaar geschreven hebben. En daar zit, volgens mij, onze werkelijke toegevoegde waarde in. Daarmee hebben we, naar ik mag hopen, die bijna 7000 mensen die ons forum bezochten, maar zich nog niet registreerden een plezier gedaan.

  jaap

  ps van de ruim 7100 unieke bezoekers haakt wel 30% weer direct af, omdat ze op een verkeerde site terechtgekomen zijn, de taal niet kennen etc.

 7. #7

  Re: Al meer dan 150 forumleden!!

  Het is geen pessimisme en geen optimisme maar nu ik dat zo lees moet ik denken aan het verhaal van de Initiatiefnemer van Fine Woodworking, het Amerikaanse tijdschrift. Hij was zijn baan kwijt, kreeg een jaar doorbetaald, en daarmee de gelegenheid om iets anders te zoeken
  Hij bedacht de FINE WOODWORKING gokte op 800 abonnees in het eerste jaar om te kunnen blijven voortbestaan en had er na - als ik het goed heb onthouden- een half jaar 125.0000!
  Ik vind 150 leden nog wel weinig. Ik zie daar wel verklaringen voor. Het hout is hier behoorlijk prijzig en niet makkelijk te verkrijgen. De waardering voor hobbiewerk in hout is niet erg hoog. De waardering voor ambachtelijk je handen vuil maken, in een overall lopen en physiek inspannen is in een land van vooral driedelige costuums, mantelpakjes en Lap Tops echt niet hoog. Je inspanningen worden meestal slecht betaald, een physiotherapeut verdient (of verdiende) heel wat meer en die heeft echt voor geen 20.000 euro (meestal meer) aan spullen in een dure werkplaats staan. Dan komt daar bij dat we in Nederland niet echt innoverend bezig zijn in dit soort ambachten, (behalve die mensen die een mooi ambacht in een product met ongeschoolde medewerkers en lopende band werk vertalen, geld, geld, geld verdienen) dat heeft onder andere te maken met het gegeven dat Hollanders zuunige mensen bin. En dan schat ik ook een beetje in dat het ondernemersschap in Nederland op het kleinschalige niveau flink aan kracht heeft ingeboet. Wat wil je ook met zo'n overheid? Om onze website te ontdekken moet je ondernemend zijn, om een bijdrage te leveren moet je ondernemend zijn, om daar tekeningen en fotoos bij te leveren moet je ondernemend zijn. Om ondernemend te zijn voor een website als deze waar je weinig direct profijt van je activiteiten trekt, moet je ondernemerschap gevoed worden door passie. Passie voor hout, passie voor gereedschap, maar bovenal passie voor mensen. We hebben nog een hoop te doen mensen. En....ja hoor wie het kleine niet eert is ......

 8. #8

  Re: Al meer dan 150 forumleden!!

  Hulde Dopeling. Sterke analyse! Woodworking moet je durven!!!!

 9. #9
  Athanor
  Guest

  Re: Al meer dan 150 forumleden!!

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door dopeling
  Het is geen pessimisme en geen optimisme maar nu ik dat zo lees moet ik denken aan het verhaal van de Initiatiefnemer van Fine Woodworking, het Amerikaanse tijdschrift. Hij was zijn baan kwijt, kreeg een jaar doorbetaald, en daarmee de gelegenheid om iets anders te zoeken
  Ik herinner me dat ik onder de indruk was toen ik het artikel las. Vooral ook hoe de filosofie van het blad consequent op de meubelmaker gericht blijft en zij zich niet door commercie laten dicteren; bijv. door de achterpagina (nog steeds) niet aan een goed betalende adverteerder uit te geven, maar daar een uniek werkstuk van een vakman te showen.

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door dopeling
  De waardering voor ambachtelijk je handen vuil maken, in een overall lopen en physiek inspannen is in een land van vooral driedelige costuums, mantelpakjes en Lap Tops echt niet hoog.
  Je raakt daar nu echt een gevoelige snaar bij me. Ik denk dat de menselijke maat daarbij te veel uit het oog is verloren. Dat blijkt vooral ook uit de ambachtelijke opleiding voor jongeren. Veel theorie en (te)weinig praktijk, niet aansluitend bij jongeren die niet met de theorie mee kunnen komen maar waar mogelijk wel een goede vakvrouw/man in schuilt. Dat moet beter!

  Gelukkig heeft Harry Verhoeven daar een uitstekend werk over geschreven getiteld "De verwondering van het maken". Verhoeven, eveneens actief als beeldend kunstenaar, meent, dat er onvoldoende bewegingen op gang zijn te krijgen om een rijk cultureel erfgoed, zoals het ambachtelijk maken als onderdeel van arbeid en zingeving aan het bestaan, te beschermen of via het onderwijs in ere te herstellen. 'Werken met plezier gaf en geeft een belangrijke meerwaarde aan het maatschappelijk manifesteren en persoonlijk welbehagen', aldus Verhoeven.

  Zijn boek is een mooi document over de ontwikkeling van de bouwopleiding door de eeuwen heen van gilde tot de leerlingstelsel. Zie ook: http://www.eyckehorst.nl/boek/brochure.html

  Fons

 10. #10

  Re: Al meer dan 150 forumleden!!

  Op naar de 200, dat moet dit jaar nog kunnen lukken!

  Even voor mijn (en andere recentere leden) info: wie is of zijn eigenlijk de initiatiefnemer(s) van dit mooie forum?

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top