Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 8 van de 8
 1. #1

  oud grenen boekenkast

  Heb laatst een boekenkast gemaakt, deze moest er oud uit moest zien. Ben dus op zoek gegaan naar oud grenen planken. Heb de planken lichtjes geschaafd en met de bandschuurmachine grove band bewerkt.
  Ik hoop dat de fotokwaliteit redelijk is, het is de eerste keer dat een foto plaats.
  gr. Nol

  Attached files

 2. #2

  Re: oud grenen boekenkast

  De foto is een beetje bewogen, maar de kast is er goed op te zien
  Mooi werk, is het compleet gemaakt volgens de wensen van de klant ? ik vind het zo zonde dat er nu ruimte niet wordt gebruikt (de hoek).
  Ik heb hier een aantal boeken met referentiewerk (voornamelijk knip/plakwerk) en dit wijkt aardig af van wat ik hier heb, ik heb qua 'oude boekenkasten' voornamelijk kasten met glas, paneeldeuren en bolpoten. Kan iemand me hier wat meer informatie over geven (misschien een soort time-lapse over hoe de kasten waren in welke tijden) ?

 3. #3

  Re: oud grenen boekenkast

  Ja Pepijn het is inderdaad volgens de vraag van de klant.
  De vraag van wat te doen met de loze hoek daar heb ik ook mee gestoeid maar weet nog niet direkt een oplossing. Ik heb wel gedacht om er een klein geheim vakje in te maken met een klepje dat met magneetjes werkt of zo, maar het is enkel nog bij denken gebleven.
  Dus als je een idee hebt dan hoor ik het graag?
  gr. Nol

 4. #4

  Re: oud grenen boekenkast

  Het is misschien vergedacht, maar een driedelige geleiderails aan de kotre zijde zodat je 'm "uitschuifd" en zo de ruimte gebruikt. Het vergt wel veel pass en meetwerk en is vergezocht.
  Persoonlijk zou ik dit teveel moeite vinden voor de meerwaarde.

 5. #5

  Re: oud grenen boekenkast

  leuke kast nol heb je ook foto's van het maken groetjes

 6. #6

  Re: oud grenen boekenkast

  dat ziet er goed uit, ik hoop nog dat je met een goed idee komt voor de loze ruimte, ben beniewd.

 7. #7

  Re: oud grenen boekenkast

  Ja helaas heb ik geen foto's genomen van het maken van de kast, achteraf denk ik dan verdorie ja had ik moeten doen. Maar ik zal een fototoestel in de schuur leggen om het de volgende keer niet te vergeten.
  Vandaag heb ik de kast gemonteerd bij de opdrachtgever en zonder geheim vak omdat ik gewoon nog geen goed idee ervoor had. Mijn opdrachtgever had toch geen zwart geld of dure juwelen en miste het geheime vak dan ook niet. Maar goed ik blijf er evenwel toch nog wel over nadenken, dus wie weet?
  gr. Nol.

 8. #8

  Re: oud grenen boekenkast

  Iets simpelers dan dat ik eerst voorstelde, een scharniertje aan de bovenkant (dus net onder de ligger) en dan een vingergat aan de onderkant zodat je de ruimte alsnog kan gebruiken.
  Het nadeel hiervan is dat je dan een stuk kast leeg moet ruimen om erbij te komen.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top