Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  politoeren, cursussen en producten

  Vandaag bij vormgevers in hout Ron van Zaltbommel aan het werk gezien. Een van Ron's specialiteiten is politoeren. En dat was duidelijk te zien. Echt geweldig om te zien hoe ver hij is in zijn technieken en producten die hij gebruikt.

  Hij heeft een website http://www.rons.biz/ en geeft ook cursussen en verkoopt producten voor het politoeren. Zeker de moeite waard om een keer bij hem langs te gaan.

  Bekijk ook zijn nieuwsbrief van augustus 2008 http://www.rons.biz/nieuws/index.htm

  Je kunt bij Ron terecht voor cursussen: politoeren, fineren, zwaluwstaarten, houtverbindingen, bovenfrezen, vergulden etc.

 2. #2

  Re: politoeren, cursussen en producten

  Ik heb ook een foldertje meegenomen, politoeren staat nog op de todo-list.

 3. #3

  Re: politoeren, cursussen en producten

  Als tegenprestatie voor mijn hulp bij het inrichten van de nieuwe werkplaats van Intarsio heb ik een politoercursus gekregen. Dat is op zich natuurlijk al heel leuk en nuttig maar wat het extra bijzonder maakt is dat Sergej van Intarsio, telg uit een beroemde meubelmakersfamilie en voormalig vakleerkracht aan een meubelmakersopleiding in het Russische taalgebied,- Letland, St.Petersburg - zo.n enorm ervaren en kundig meubelmaker en restaurateur is en als kind van 14 al met meubelwerk bezig was. Nou, dat was te merken. Dacht ik nog het een en ander van politoeren af te weten, Sergej hielp me snel uit de droom. Politoeren is iets meer dan French polish, en we behandelden dan ook 4 verschillende politoertechnieken en het werd me duidelijk dat je blij mocht zijn dat je daar met 4 cursusdagen voldoende van op kunt steken door oefening en uitleg. Het bleek alweer dat je het meeste leert van je fouten en het is verbazingwekkend om te zien hoe adequaat Sergej daar mee om kan gaan. Het was hardstikke leuk omdat ik er veel van heb geleerd. Het was alles bij elkaar ook een vooroefening voor Sergej omdat hij, nu de werkplaats in Arnhem, vlakbij de Baptist winkel, zover af is, inmiddels ook een cursus heeft gepland. Vooral mensen die min of meer op beroepsniveau het politoeren willen leren is deze cursus een aanrader. Info http://www.intarsio.nl

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top