Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7
 1. #1

  Cilinderschuurmachine

  Dag allemaal,

  Ik ben me aan het oriënteren op schuurmachines. Ik zoek vooral een oplossing voor het schuren van vlakken. Binnenkort moet ik een serie van 100 stoelen maken bestaande uit 8 onderdelen per stuk. Heel veel schuurwerk dus!
  Het schuren van poten en zittingen met een vlakschuurmachine of excentrische schuurmachine is een tijdrovende klus en het schuren met de bandschuurmachine is me iets te lomp. De passing komt vrij nauw. Ik zoek dus een manier om vlakken nauwkeurig te schuren. De profi oplossing is een breedbandschuurmachine maar dat is een veel te groot en duur apparaat. Ik heb zitten kijken naar cilinderschuurmachines zoals:

  Jet 16-32 +/- €1300,-
  Scheppach CSM 405 +/- €1300,-
  MS 3140 Drumsander +/- €620,-  Heeft iemand ervaring met dit soort machines? Hoe nauwkeurig zijn deze instelbaar? Waarin zitten de kwaliteitsverschillen? Zijn er alternatieven?

  Bvd

  Lero

 2. #2

  Re: Cilinderschuurmachine

  Zoals je zelf al aangeeft is een breedbandschuurmachine de ideale machine voor dergelijk werk, al dat er onder zit qua techniek is gewoon inferieur.
  Specifiek voor de getoonde machine is de geringe afname bij het schuren, en het snel verbranden van het schuurpapier op de rol, zeker op plaatsen waar meestal het hout doorloopt.

  Het gebruikte schuurpapier loopt ook snel vol schuurstof, doordat de rol niet heen en weer beweegt tijdens het draaien is deze hier heel gevoelig voor. Het veranderen van schuurpapier kost door de aard van de constructie ook heel wat tijd.
  Dan is een kleine langebandschuurmachine met beweegbare tafel een heel wat beter alternatief, maar die machine neemt wel meer plaats in.

  Mvg,

  André

 3. #3

  Re: Cilinderschuurmachine

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door tuoh
  Dan is een kleine langebandschuurmachine met beweegbare tafel een heel wat beter alternatief, maar die machine neemt wel meer plaats in.
  Waarom een beweegbare tafel en niet een bewegende schuurarm ?
  Link

  Ik heb hier een willekeurige uitgekozen met die functie, ze zijn er ongetwijfeld ook kleiner en goedkoper.

 4. #4

  Re: Cilinderschuurmachine

  De machine die je aanhaalt is erg beperkt in zijn mogelijkheden, een stuk dat hoger is dan de schuurband kan je niet schuren.
  Deze machines zijn speciaal ontwikkeld om smalle werkstukken te schuren, zijkant van schuiven, van deuren, etc... maar de breedste zijde van het te schuren stuk moet steeds op de tafel liggen, andersom kan al eens een stuk vingernagel kosten :shock:

  Met een langebandschuurmachine kan je veel grotere en samengestelde werkstukken schuren in één beweging, enkel de grootte van de beweegbare tafel is hier de grens.(maar bij tafelafmetingen tot 3m lengte en 1,30m breedte, daar kan je al wat mee)

  Tegenwoordig word de de taak van de langebandschuurmachine meer en meer overgenomen door de breedbandschuurmachine, en in mindere mate door de vandikteschuurmachine (enkel voor massief)


  Mvg,

  André

 5. #5

  Re: Cilinderschuurmachine

  Als ik een aantal onderdelen wil schuren dan probeer ik de delen zoveel mogelijk samen in te klemmen en een keer met de bandschuurmachine erover met band 120. Dit werkt snel en goed als je als je maar een vlakke ondergrond hebt en het zaakje goed kunt klemmen. Met een goede bandschuurmachine valt snel en toch fijn te schuren vind ik.
  gr. Nol.

 6. #6
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2008
  Locatie
  Lembeke
  Berichten
  291

  Re: Cilinderschuurmachine

  Ik ben ook aan het uitkijken naar een cilinder schuurmachine voor het vlakken van panelen en tafelbladen, heeft er iemand ervariing met deze:


  Je hebt ook nog de duurdere versie waarbij er een oscillerende functie opzit.

 7. #7
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: Cilinderschuurmachine

  ik ken 2 mensen met een vergelijkbare machine. beide geven aan dat de oscillerende versie wenselijk is dan diegene zonder. minder "ingraven"en een algemeen strakkere afwerking

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top