Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 12
 1. #1

  kistjeswedstrijd van baptist

  Hoe is het eigenlijk afgelopen met de kistjeswedstrijd van Baptist??? Er waren een paar forumleden erg druk mee, maar ik heb nergens een uitslag of een uitnodiging voor een feestje gezien!! Ook geen fotoverslag van de (echt hele) mooie dingen die er gemaakt en te zien waren.
  Iets anders wat me bezig hout, ik heb al wekenlang niks meer van ons houtmannetje gezien of gehoord. Deze superenthousiaste poster die ons de zomer heeft doorgesleept en sindsdien spoorloos is. Of is hij nog steeds op vakantie??

  jaap

 2. #2

  Re: kistjeswedstrijd van baptist

  De kistjes wedstrijd was een geweldig succes, al zeg ik het zelf. De uitslagen staan op de site van Baptist. De prijsuitreiking was op de tweede dag van de weekendshow. Die weekendshow was overigens ook een feest. Voor mij was het helemaal feest omdat ik de eerste prijs heb gekregen voor mijn kistjes bij de niet-professionals massief hout. :P

  uitslagen en foto's
  http://www.baptist.nl/agenda_spec.asp?nid=70

  verslag weekendshow
  http://www.baptist.nl/nieuws_spec.asp?nid=95

  Bij mijn weten wordt er ook nog een soort van boekwerk gemaakt met alle kistjes erin.

  Ik vond het een geweldige ervaring om mee te doen en te zien wat er allemaal voor moois gemaakt wordt in NL. Echt geweldig!!! :shock:

 3. #3

  Re: kistjeswedstrijd van baptist

  Ha ha, hier is hemski ontmaskerd als Bas van Hemmen!!! Gefeliciteerd man, geweldig!!! Je schreef al dat je er druk mee was, maar 1e is wel helemaal super! Geldt overigens ook voor Annette en wat mij betreft alle deelnemers want er waren hele mooie kistjes bij. Nou ontkom je er natuurlijk niet aan om wat mooie foto's van het kistje te posten, want het fotowerk op de site van Baptist is wel erg bescheiden.

  jaap

 4. #4
  Athanor
  Guest

  Re: kistjeswedstrijd van baptist

  Anette en Hemski van harte proficiat met jullie 1e prijs!!

  Jammer genoeg kon ik niet naar de open dagen en ik ben dan ook zeer benieuwd naar wat foto's van jullie inzendingen.

  Groet van Fons

 5. #5

  Re: kistjeswedstrijd van baptist

  Hier dan eindelijk wat foto's van het kistje.

  Attached files

 6. #6
  Athanor
  Guest

  Re: kistjeswedstrijd van baptist

  Hallo Hemski,

  Dat ziet er fraai uit, logisch dat je de 1e prijs hebt gewonnen! Die klankschaal die bij een van de foto's te zien is, heeft die iets met het ontwerp, de stijl te maken?

  Groet van Fons

 7. #7

  Re: kistjeswedstrijd van baptist

  Beste vriend Bas Hemski,

  Top!! En nogmaals van harte gefeliciteerd!

  jaap

  ps. durf je nu volgend jaar wel weer mee te doen????

 8. #8

  Re: kistjeswedstrijd van baptist

  Beste Athanor, het kistje is gemaakt voor een vriend die zen trainingen geeft. http://www.zenmind.nl
  Het is gemaakt om zijn wierrook in te bewaren. Er zit ook nog een wierrook houder bij van letterhout. Het donker hout is cocobolo, het lichte hout is curly maple en de scharnieren zijn van ebben. De klankschaal hoort bij zijn meditatie. Als je goed kijkt zie je dat de foto's genomen zijn in zijn meditatieruimte.

  Dank trouwens voor je complimenten.

  Beste Jaap, dank je voor de felicitaties. Volgende keer doe ik zeker weer mee! Zou Baptist nog een boekje gaan uitgeven?

 9. #9
  Athanor
  Guest

  Re: kistjeswedstrijd van baptist

  Hallo Hemski,

  Mooi om zo de context van je fraaie werk te lezen. Dat brengt me op de gedachte dat jij mogelijk nog eens iets zou kunnen brengen in de sfeer van "Zen and the art of boxmaking"

  Fons

 10. #10

  Re: kistjeswedstrijd van baptist

  thanks Fons,

  lijkt me wel wat, maar moet ik eerst iets meer weten van zen. Woodworking is wel eens soort van meditatie en rustpunt voor me al ben ik niet gefocussed op "niets". Maar goed ik zal me er verdr in verdiepen.

  Bas

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top