Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3

Onderwerp: Stofafzuiging

 1. #1
  Athanor
  Guest

  Stofafzuiging

  Ik ben me aan het orienteren op verbetering van de stofafzuiging in mijn uit te breiden werkplaats. Momenteel werk ik met een standaard afzuigsysteem 2PK blower, plastic zak eronder en een verbeterd filter van Buitelaar er bovenop. Met korte en lange losse slang van 10cm naar de machines en die steeds maar weer omleggen natuurlijk

  Ik zit te denken aan een eventueel zelf te bouwen cycloon die dan met een vast buizensysteem aan de machines wordt gekoppeld. Ik heb al het nodige nagespeurd op het net en de site van Bill Pentz gevonden. Eeerrrgg veel informatie....
  http://billpentz.com/woodworking/cyclone/index.cfm

  Heeft iemand van jullie al ervaring met een cycloon afzuigsysteem?
  Zijn er leden die een buizensysteem hebben aangelegd? Is dat wat te doen voor een houthobbyist?

  Fons

 2. #2

  Re: Stofafzuiging

  Zou willen dat ik er de ruimte voor had om een stofafzuiging aan te leggen, mijn werkplaats is niks anders dan een schuurtje achter in de tuin.
  Toch heb ik wel het idee om dat te doen dmv. een oude stofzuiger om te bouwen tot een stofafzuiger speciaal voor als ik schuurwerk te doen heb voor mijn draaiwerk.
  Ad

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jun 2008
  Locatie
  munstergeleen (Lb)
  Berichten
  451

  Re: Stofafzuiging

  In ieder geval metalen buizen gebruiken en aan aarde leggen. Vonken door statische elektriciteit en houtstof zijn geen ideale combinatie !

  Ed

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top