Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 3 123 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 24
 1. #1

  Is er iets mis met de Festool OF 1400 frees?

  Bonjour,

  Met veel plezier werk ik met mijn Festool OF 1010 frees. Omdat ik eerdaags een flink aantal paneeldeurtjes moet maken en de meeste bossing en contraprofielfrezen een schacht hebben van 12 mm moet er dus een frees bijkomen. Is niet erg want dan zit ik ook niet meer/minder met het probleem van frees in en uitbouwen uit de freestafel. Vandaag vroeg ik een prijsje op en kreeg als antwoord van de winkel; "Dit product verkoop ik niet want daar sta ik niet achter"

  Is er iets mis met deze frees of misschien met de winkel. Wie heeft ervaring met deze machine

 2. #2

  Re: Is er iets mis met de Festool OF 1400 frees?

  Lijkt me niet aangezien Festool niet voor niets een 12 mm schacht er bij levert. Maar ja zou het ook niet zeker weten. Was toevallig nog bij de ijzerhandel vandaag en toen keek ik nog of er 12 mm freesjes waren maar kon nergens eentje vinden :?:

 3. #3

  Re: Is er iets mis met de Festool OF 1400 frees?

  Dag Pjerdulac,

  Met veel plezier werk ik inmiddels al een jaar of vijf met de OF1400, naast een OF 1010.
  Het is een prima frees voor het zwaardere handwerk, maar ook heel geschikt om onder een freestafel te werken. Voldoende vermogen voor het normale werk, maar ook zwaardere koppen zijn hiermee prima te hanteren. (wel in een freestafel + in stappen frezen!)

  Groot voordeel van de 1400 is voor mij het snel en gecentreerd inklikken van de sjabloonringen.

  Kortom, een prima keus.

  gr, Wim

 4. #4

  Re: Is er iets mis met de Festool OF 1400 frees?

  Hoi,

  Ik heb zelf de 1010 en overweeg ook een zwaardere erbij te nemen. Ik had ook de 1400 op het oog. Toen ik met een verkoper hierover in gesprek was gaf hij aan dat hij de 2200 een duidelijk betere keuze vond, vanwege de betere doordachtheid van het hele ontwerp. Ligt beter in de hand, meer kracht, beter afstellen, dat soort zaken.

  of het daadwerkelijk zo is kan ik niet uit ervaring bevestigen maar de verkoper leek zeker goed te weten waarover hij sprak.

  Prijsverschil is niet zo heel erg groot tussen de 1400 en 2200 en alles wat de 1400 heeft heeft de 2200 ook of beter. Die frees schijnt ook heel wat jaartjes meer door ontwikkeld te zijn dan de nog relatief nieuwe 1400.

  Ik weet t niet , maar wou t je toch laten weten.

  Minstens zo belangrijk heb je ook gevraagd aan de verkoper waarom hij die mening was toegedaan? Daar ben ik wel naar benieuwd.

  Scheppie

 5. #5
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.336

  Re: Is er iets mis met de Festool OF 1400 frees?

  Ik heb zelf deze http://www.makita.nl/machine/rp1800fx.html en ben daar zeer te spreken over. Ook hierbij een eenvoudig klik systeem voor de copieerring en een, naar mijn mening, veel beter systeem om de hoogte/diepte in te stellen.
  Wat betreft dat laatste schijnt de DeWalt ook zeer goed/beter te zijn.

 6. #6

  Re: Is er iets mis met de Festool OF 1400 frees?

  Er is niets mis met de frees, sterker nog, het is een bijzonder prettig apparaat dat breed inzetbaar is. Dat is ook gelijk het nadeel, je kunt er bijna alles mee doen, maar voor heel fijn of heel zwaar freeswerk zijn er beter geschikte apparaten.
  Zwaar freeswerk is mogelijk, maar wel met beleid. Als je dus veel zwaar werk te doen hebt of geen verdere gerbuiksdoelen hebt naast onderbouw, dan is de OF2200 waarschijnlijk de betere optie. Je kunt nooit genoeg vermogen hebben bij stationair gebruik.

 7. #7

  Re: Is er iets mis met de Festool OF 1400 frees?

  De komst van de OF2200 was 1 van de eerste berichten op ons forum . De voorganger de OF2000 werd niet door Festool gemaakt, maar ingekocht bij Mafell. Omgekeerd is de kleine Mafell bovenfrees de OF1000 van Festool. Heb zelf al 5 jaar een OF1400, die jaren in een Festool basis set heeft gezeten. Grote ergenis was de beroerde hoogteverstelling; de kunstofgrijper van de freestafel gleed deels van de frees af, waardoor de frees in hoogte versprong! Mijn oplossing was een tie-rapje, maar misschien heeft Festool dit verbeterd. Vorig jaar werkte de schakelaar nauwelijks meer, dus de behuizing opgeschroeft en bleek de schakelaar vol met houtstof te zitten. Het ziet er wel allemaal heel puik uit onder de motorkap, gewoon heel mooi geconstrueerd. Even schoonkwasten (ik blaas nooit in machines met perslucht) en het werkte weer als vanouds. Dus de OF1400 is een paar jaar ouder dan de OF2200. De laatste vind ik wel erg duur voor gebruik onder een freestafel, vandaar dat ik voor mijn eigenbouw freestafel een Trend T11 heb gekocht. De Trend kwam met een 1/2 inch spantang, die ook in de OF1400 past (wist in niet van te voren). Ik wilde graag een 1/2 inch spantang om zo goedkope goede frezen in de usa te kunnen bestellen en die passen dus nu ook op de OF1400, evenals ik de 8 en 12 mm frezen in de Trend kan gebruiken met de spantangen van de OF1400.
  Voor frezen geldt, koop ze met een zo dik mogelijke as, als je de juiste spantangen hebt.

  jaap

 8. #8
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.723

  Re: Is er iets mis met de Festool OF 1400 frees?

  Ik ben met een OF1010 begonnen die ik meestal in de CMS tafel gebruikte. Ik was daar dik tevreden mee als amateur. In Amerika ben ik m'n gereedschap opnieuw aan het aanschaffen want het Europese spul mee naar de USA nemen was technisch niet haalbaar. Hier heb ik een OF1400 aangeschaft, net als Jaap, om de 1/2" frezen te kunnen gebruiken. En 12 mm zit daar heel dichtbij.
  De opmerking van je leverancier begrijp ik absoluut niet. Met beleid, in meerdere gangen bij groot freesvolume, is het goed te doen met een OF1400. Een grotere freesmachine heeft natuurlijk meer power maar waarom groter als je het met een OF1400 af kunt. Misschien kan je beter van leverancier wisselen.

 9. #9

  Re: Is er iets mis met de Festool OF 1400 frees?

  De OF2200 lijkt me voor stationair gebruik zeer geschikt. Voor handmatig gebruik lijkt het me een wat grote en erg zware machine. Dan lijkt me de OF1400 een betere keus.

 10. #10

  Re: Is er iets mis met de Festool OF 1400 frees?

  Bonjour amice en bois (houten vrienden),

  Ik begin steeds meer van dit forum te houden. Het meeste gereedschap dat ik heb is inmiddels van het F merk. Ik vind de 2200 zelf een te grote machine, lijkt me niet lekker in de hand liggen. Mijn voorkeur gaat zeker uit naar de 1400. Straks op weg naar mijn werkplaats rij ik langs de dealer, zou ik de verleiding kunnen weerstaan???

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top