Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  http://www.hofmobiliendepot.at/

  http://www.hofmobiliendepot.at/

  voor iedereen die ooit nog naar Wenen gaat, is dit museum een aanrader. Ben er zelf nu al 2 keer geweest en ontdekte de laatste keer weer veel nieuws.

 2. #2

  Re: http://www.hofmobiliendepot.at/

  Ik zal nog wat extra informatie geven waarom dit zo'n leuk museum is en je de koetsjes, de opera, Schonbrunn, etc. verder kunt laten zitten.
  Ten tijde van de oostenrijks/hongaarse dubbelmonarchie was het koningshuis een rondtrekkend circus, ze hadden wel een flink aantal paleizen maar die stonden voor de helft leeg. Alle meubels werden iedere keer voor een groot deel meegesleept. Dat maakte het noodzakelijk dat de meubels ook regelmatig weer gerepareerd werden.
  Deze reparaties en het weer verschepen werden gedaan in het hofmobilien depot, daar waar het museum nu ook is. Het staat dus tot de nok toe vol met meubels uit de tijd dat de keizers nog groot waren daar. Al dat moois maakt het moeilijk om als bezoeker nergens aan te zitten, hout moet je zo nu en dan kunnen voelen.
  Gelukkig gaan de tentoonstellingen ook verder dan alleen Sissy en haar familie en laat ook aardige collecties zien van meer recentere tijden: biedermeier, art nouvau, art deco, jugendstil, etc.

  Voor wie dan nog niet genoeg meubels heeft gezien kan altijd nog naar het MAK (museum voor toegepaste kunst), http://www.mak.at/jetzt/f_jetzt.htm helaas dit jaar niet aan toegekomen.

 3. #3

  Re: http://www.hofmobiliendepot.at/

  Lijkt de moeite waard Arie, kun je ook wat zien van de restauratiewerkzaamheden en is er ook de gelegenheid een meubel wat beter de bekijken. Er in bedoel, even de laden open en dicht etc?

  jaap

 4. #4

  Re: http://www.hofmobiliendepot.at/

  Helaas Jaap,

  dat is gelijk ook het frusterende aan het museum, om je handjes netjes achter de touwtjes te houden en nergens aan te komen. Hier en daar staat wel een object onbeheerd, dus daar heb ik wel even onder gelegen. En van het restaurateren alleen een statische opstelling, een kijkje in de keuken zou leuker zijn.

  Zou wel mooi zijn een museum waar je wel overal aan mag zitten, is er nog niet een meubelmaker afdeling bij het openluchtmuseum in Arnhem?

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top