Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  MDF of iets anders voor het bouwen van een kastenwand

  Alo Alo,

  Ik moet voor het eerst een kastenwand en nog wat andere kastruimtes timmeren in klassieke stijl; paneeldeurtjes profiel hier profiel daar etc.. Wit geverfd. Echt een hele mooie klus. Ik heb er de tijd voor en kan dus lekker experimenteren. Ik nooit eerder paneeldeurtjes gemaakt, maar daar zijn mooie freessetjes voor te koop en vind je op de woodwhisperer een mooi filmpje hoe dit te doen. Maar ik zit nu met de vraag MDF, Mulitilex of meubelpanelen (massief hout)? Zelf denk ik aan MDF (hoge persing) mooi te frezen. Nadeel de zuigende werking van de kanten met lakken (is natuurlijk op te lossen met wat plamuur). Multiplex, toch wat houtstructuur, maar frezen en de randafwerking. Meubelpanelen, geen gedoe met de randen echt hout. Wie kan me verder helpen met deze beslissing?

 2. #2

  Re: MDF of iets anders voor het bouwen van een kastenwand

  Als je echt klassiek wilt, dan is hout natuurlijk vanwege tekening toch echt wel het mooiste. MDF is makkelijker vlak te krijgen, maar de randen moeten idd extra behandeld worden. Ik zet deze twee keer in de grond (elke keer schuren) voordat ik de gehele kast nog een keer in de grond zet (Alabastine MDF grondverf). Met plamuur heb ik nog nooit geprobeerd de zuiging van de kanten op te lossen. Lijkt me erg veel werk! Truukje om toch een idee van houtstructuur te maken op MDF is een halfuur na het schilderen nog en kwast over de verf te trekken. Hierdoor 'rimpel' je de gladde afwerking waardoor het lijkt alsof er een nerf in het hout zit. Overigens natuurlijk alle zijden van MDF deuren schilderen, anders trekt het spul mogelijk iets krom.

  @lex

  PS Multiplex is wat mij betreft vanwege kosten, zeer grove randafwerking en oppervlakte geen optie.

 3. #3

  Re: MDF of iets anders voor het bouwen van een kastenwand

  Mdf. Makkelijk te profileren en ook goed te bewerken. Randen zijn goed af te werken door ze eerst naar k220 te schuren. Gronden. Schuren naar k320 en dit proces 3 keer herhalen. Je moet ook echt met k320 schuren zodat je het wel opruwt maar er bijna niks afhaalt!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top