Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  Hol draaien... wie is er goed in?

  beste draaiers,

  Wie zou mij eens willen onderrichten in de fijne kneepjes van het holdraaien? Ik vind dat ik dat nog niet voldoende onder de knie heb. Af en toe klappert mijn beitel op de steun en het oppervlak wordt niet glad genoeg... Bij kleine werkstukjes en hoge toerentallen gaat het wel, maar bij grotere niet. Dat betekent volgens mij dat ik de techniek niet goed beheers.

  groeten,

  Ronald.
  http://www.dehoutdraaierij.nl

 2. #2

  Re: Hol draaien... wie is er goed in?

  Hallo Ronald.
  Je mag best eens langskomen om een schaal te draaien/uithollen.
  Eenvoudiger is te kijken op http://www.houtdraaien.com en zien of er een houtdraaier in de buurt woont, die je even verder helpt.
  Als je de kneepjes echt wilt weten: neem een paar lessen bij Christiaan Jörg: http://www.christaanjorg.nl - dat scheelt heel veel gemartel met de beitel.
  vr.gr. Jan Pranger.
  http://www.arstorno.nl

 3. #3
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: Hol draaien... wie is er goed in?

  he ronald,

  da's een beste draaibank die je hebt staan. een echte oneway!!! lijkt me een feest om hiermee te kunnen werken. je hebt blijkbaar een beste productie zag ik. wat is precies het probleem wat je hebt??

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top