Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  raspschraaf (scrub plane )

  hey hallo
  heeft er iemand ervaring met een raspschaaf ?
  Ik heb zelf net wat robina stammen in planken gezaagt en wil er een bankje van maken maar ik wil dit hout handmatig op maat schaven .
  Is een raspschaaf dan een goed idee om aan te schaffen ?
  Of volstaat een stanley nummer 4 ook ?
  al vast bedankt voor de tips groetjes van leroy

 2. #2

  Re: raspschraaf (scrub plane )

  Ik heb het veel simpeler gedaan: tik een oude houten Nooitgedacht blokschaaf op de kop en slijp de beitel goed rond. Beetje nabewerken op fijn schuurpapier en dan is 't om te scrubben al gauw goed. Je gaat met scrubben dwars op de nerf en het is geen afgewerkt oppervlak. Een beetje uitscheuren van vezels is dan niet zo'n ramp, je gaat er toch nog met een voorloper en een reischaaf overheen om een vlak oppervlak te krijgen.

  Arthur

 3. #3

  Re: raspschraaf (scrub plane )

  Of zoiets: http://www.feinewerkzeuge.de/schrup.htm

  Ik heb een oude Handyman omgebouwd. Is niet echt ideaal, want te breed. Daardoor kan je maar een klein stukje van de rondgeslepen beitel onder de zool uit laten steken, en krijg je niet die lekker vette spanen. Maar als je toch nog zoiets hebt rondslingeren is het de moeite waard om te proberen.

  Als je gaat schrobben dwars op de draad, is het een goed idee om de achterkant van je plank, waar je dus naar toe schaaft, even flink schuin af te kanten, want daar ga je anders grote splinter lostrekken. Of je neemt je plank eerst flink te breed en zaagt hem daarna op maat.

 4. #4

  Re: raspschraaf (scrub plane )

  dankje voor jullie antworden ik heb er weldegelijk wat aan dus ik heb een mooie gezien bij fine tools van veritas of zo iets groetjes van leroy

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top