Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  Nog een nieuw forum lid

  Mijn naam is Jan van Dijk,
  sinds bijna twee jaar nu ben ik voor mezelf begonnen als meubelmaker.
  Toen der tijd was ik bezig met mijn opleiding voor leraar aardrijkskunde aan het voortgezet onderwijs. Als bijbaantje werkte ik als klusjesman. Op die manier kwam ik wat serieuzer met
  houtbewerken in contact. Het begon met het restoureren van een paar deuren uit het begin van de vorige eeuw, toen werd het het namaken van een kozijn uit die tijd, en daarna werd me gevraagd een tafel te maken.

  Al snel bleek dit werk veel leuker te zijn dan voor de klas te staan, en op een goede dag heb ik besloten meubelmaker te worden. Wel een grote stap, zonder enige opleiding ben ik voor mezelf begonnen, maar ik had inmiddels wel enige ervaring, en heb veel opgepikt uit boeken, tijdschriften, en in de openbare houtwerkplaats in Groningen. Ik ben nog een relatief groentje in het vak, maar vindt het heerlijk om nieuwe dingen te leren en met nieuwe technieken te experimenteren.
  Inmiddels heb ik een grote werklaats in Groningen, die ik deel met een festifalaankledingsbedrijf die ook veel met houtbewerking doen, en met wie ik veel creativiteit kan delen.

  Al geruime tijd volg ik het forum op de voet, want ik vind de onderwerpen erg leerzaam en interessant. Ik heb hier inmiddels al veel inspiratie opgedaan en van sommige onderwerpen jeukende handen gekregen (mooie werkbank maken) of begerige ogen (bloedmooie schaven en bijtels) Ik hoop hier nog veel te leren en wie weet ook af en toe eens iemand te kunnen helpen.

  Jan

  Attached files

 2. #2

  Re: Nog een nieuw forum lid

  Hallo Jan van Dijk, ook van harte welkom op ons forum! De tweede meubelmaker die zich vandaag aanmeldt! Ik vind je tafel een bijzondere combinatie van een shiny blad met een ruw uitziende poot. Waarom heb je dat zo gemaakt? En graag wat meer foto's van zulke bijzondere meubels! Lijkt me een hele stap, van leraar naar zelfstandig ambachtsman, fantastisch man!

  jaap

 3. #3

  Re: Nog een nieuw forum lid

  Hallo Jan, van harte welkom.
  Oei, zomaar van leraar naar houtbewerker, een grote stap maar ik begrijp dat, mijn handen jeuken al jaren om met hout en ook met metaal te werken. Vroeger toen de kinderen nog klein waren, had ik een mooie tuinkamer beneden in een drive in woning ( ik woonde toen nog in Goirle, pal oner Tilburg) en maakte alles voor mijn kinderen, van buraus tot secretaires aan toe in de avonduren, en leefde me er volledig op uit, en vergat alles om me heen.
  Ik heb een andere achtergrond, ben namelijk machine constructeur geweest en heb op nogal wat plaatsen gewoond. Woon nu al zo'n 25 jaar in Bergen op Zoom, waar ik nooit meer weg ga.
  Heb met bewondering gekeken naar de tafel met inlays, een beauty!!!
  Hoop nog een hoop van je te horen en te zien.

  Ad

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top