Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4

Onderwerp: Mosaic werk

 1. #1

  Mosaic werk

  Ik kreeg vanavond een foto opgestuurd van mijn Amerikaanse penvriendin Pam Reilly.
  Het is een mosaic hollow form, en dit wil ik jullie niet onthouden.
  Het is gewoon weg oogverblinded wat deze dame maakt. Maar oordeel zelf maar.

  Ad


  Attached files

 2. #2

  Re: Mosaic werk

  Wow, fantastisch!!! Kun je er wat meer over vertellen Ad, houtsoort enzo, en vooral hoe je zo iets maakt??? Dit zou ik zo in de kamer een mooie plaats willen geven.

  jaap

 3. #3

  Re: Mosaic werk

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jaap
  Wow, fantastisch!!! Kun je er wat meer over vertellen Ad, houtsoort enzo, en vooral hoe je zo iets maakt??? Dit zou ik zo in de kamer een mooie plaats willen geven.

  jaap
  Hoi Jaap, je bent niet de enige die zegt wow, ik doe dat iedere keer als ik foto's van haar krijg.
  Deze is gemaakt van boxelder, en zij heeft helemaal zelf een systeem ontwikkeld om deze patronen op haar werkstukken aan te brengen, door middel van een eigen ontworpen verdeelschijf die ze op de draaibank monteerd en waarmee ze 192 verdelingen kan overbrengen op het werkstuk. Zo onstaan er lijnen, en dus vakjes op het werkstuk die ze inbrand en vervolgens inkleurt met markerstiften, alleen deze heeft ze om het maar gewoon te zeggen zwart gemaakt en de patronen ingekleurt met leather dye.
  Ze heeft een engelen geduld, over zo'n werkstuk doet ze gemiddeld 4 weken om het helemaal af te krijgen.
  Ook de patronen ontwerpt ze zelf op de computer, die ze kan combineren met andere patronen die ze eerder heeft ontworpen.
  Ze heeft van haar hobby haar werk gemaakt, zo ze is een fulltime houtdraaister, en verkoopt haar werk in galleries. Voor zo'n werkstuk betaal je zo'n 350 dollar, en ze worden nog verkocht ook. Hier in Nederland zou dat ontdenkbaar zijn.
  Ik ben erg blij dat ik met deze dame in contact ben gekomen in 2005, en sinds die tijd hebben we regelmatig contact met elkaar.

  Ad

 4. #4

  Re: Mosaic werk

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door timmertje
  Ja, dat is haar website, de moeite waard om daar eens een kijkje te nemen, bv, de lidded boxes, daar is ze 6 jaar geleden mee begonnen, heb wel eens geprobeerd er een van te copieren, kreeg het wel voor elkaar, maar absoluut niet zoals Pam dat doet.

  Ad

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top