Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7
 1. #1

  Nieuw op het forum: even voorstellen

  Beste Forumleden,
  Vandaag heb ik de stoute schoenen aangetrokken en mij aangemeld op het houtbewerkersforum. Ruime ervaring in het vervaardigen van de meest uiteenlopende dingen van hout (van kasten, via interieurdelen t/m camperinterieurs) heb ik al jaren, maar houtdraaien is redelijk nieuw voor me.
  Vorig najaar de eerste cursus gevolgd en gelijk de smaak te pakken gekregen. Vervolgens nog een cursus gedaan en nog ééntje in het verschiet begin 2011.
  Maar ondertussen wordt het ook tijd voor een eigen houtdraaibank. Een grote kans dat het een Wivamac DB 1000 wordt, maar ik aarzel nog vanwege de forse uitgave. Als alternatief denk ik aan de Teknatool Nova 1624, maar ben bang dat zwaarder werk hierop niet goed te draaien is. Mocht één van jullie hier nog een goed advies of ervaring (positief of negatief) aan kunnen toevoegen dan zou dat natuurlijk mooi zijn. En mocht iemand zijn Wivamac kwijt willen.........
  Ook zou ik het leuk vinden om te horen of er houtdraaiers in de directe omgeving van Zelhem (Achterhoek) waar ik woon aktief zijn. Ondertussen ben ik op de hoogte van het bestaan van Radius en ken inmiddels enkele leden in de omgeving van Borculo, waar ik ook de cursussen volg.
  Vriendelijke groet, Gertjan

 2. #2

  Re: Nieuw op het forum: even voorstellen

  Hallo Gertjan.
  Van harte welkom op dit forum. Met de leden van Radius bevind je je in goed gezelschap!
  Laat eens wat van je zien.
  vr.gr. Jan Pranger.
  http://www.arstorno.nl

 3. #3

  Re: Nieuw op het forum: even voorstellen

  Ook met niet leden hoor
  Gr

 4. #4
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: Nieuw op het forum: even voorstellen

  he gertjan,

  welkom op dit mooie forum. moeilijke keuze hoor zo'n draaibank. denk ook zeker oneway/jet e.d. natuurlijk is de wivamac1000 een erg mooie draaibank maar er zijn zeker alternatieven. wat voor een draaiwerk wil je vooral gaan maken?

 5. #5

  Re: Nieuw op het forum: even voorstellen

  Soms gaan de dingen verrassend anders dan je je voorneemt. Tijdens een houtdraai cursusavond kwam ik een kleine draaibank tegen die nauwelijks gebruikt was. Een Wood Lathe mc 1018, compleet met enige beitels. Ter plekke besloten dat dit een mooie tussenstop is op weg naar het grotere werk. Kan ik in de winter lekker oefenen om meer ervaring te krijgen. Een Wivamac blijft desondanks op het lijstje staan......
  Groet, Gertjan

 6. #6
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: Nieuw op het forum: even voorstellen

  kijk, zo kan je ook aan je gereedschap komenn. ik hoop dat je nog even een foto plaats van je nieuwe aanwinst?

 7. #7

  Re: Nieuw op het forum: even voorstellen

  Heel wijs GertJan zo doe ik het ook.
  Gr

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top