Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 2 van de 2
 1. #1

  Vlakken van waterstenen

  Nu ik wat meer mijn handgereedschap gebruik, moet er ook meer geslepen worden. Daarvoor heb ik indertijd een norton 1000/8000 steen gekocht en die vlakte ik af en toe met een iets te kleine diamant steen. Hier hebben we een granieten aanrechtblad, dus waterproof 80 er op plakken met een beetje water en bleek dat de steen niet echt vlak is en je dus ook geen goed resultaat krijgt.
  Bij het sorteren van de dozen die meegekomen zijn vond ik ook een pakje Copenhagen schuurgaas 120 voor het schuren van pleisterwerk etc. Dat werkt ook super voor het vlakken van je watersteen! Rob Cosman zie je zijn dure Shapton stenen na elke slijpbeurt afrossen met die grote gietijzeren vlakplaat (waar geloof ik ook diamant in zit). Dat is misschien wat al te vaak, maar even met de watersteen over het schuurgaas en de steen is weer fris!

  jaap

 2. #2

  Re: Vlakken van waterstenen

  Voor de levensduur van de steen maakt het niet veel uit. Als je vaak vlakt hoef je ook minder te verwijderen per keer. Een vlakke steen is echt beter, vooral als je met een slijphulp werkt. Dus vlak gerust de steen na elke slijpbeurt, staat íe gelijk goed klaar voor de volgende keer.

  Ik gebruik zo'n DMT diamantsteen. Gaat goed en snel. Hij is een fractie kleiner dan de waterstenen, maar dat lijkt geen probleem te zijn, want de stenen worden wel vlak.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top