Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7

Onderwerp: Downdraft table

 1. #1

  Downdraft table

  Ik kijk nog wel eens rond op de site van rockler http://www.rockler.com/
  En daar kwam ik een downdraft table tegen 'with free downloadable plans', http://www.rockler.com/product.cfm?p...r=down%20draft
  dus toen heb ik gelijk het hele ding maar na gemaakt.

  Hij doet het redelijk, de rubbertjes die ik gebruikt heb zijn normaal bedoelt om onder stoelpoten te plakken tegen krassen op de vloer. Wanneer werkstuk groot genoeg is blijft het met deze rubbers en de zuigkracht goed op z'n plek liggen. Bij een volgende versie maak ik er denk ik meerdere kleinere gaatjes in en nog iets meer rubbertjes.

  Attached files

 2. #2

  Re: Downdraft table

  Hallo Arie
  Wat een leuk dingetje heb jij gemaakt.
  Bedankt voor je tip. Voor het kleinere werk lijkt mij dit ook wel een goed plan. Kan je vertellen hoeveel gaatjes en met wat voor diameter je hebt geboord. Werkt dit ook met een huis tuin en keuken stofzuiger? Ik ben maar een beginnend amateur en heb beperkte middelen ter beschikking.

  Hartelijke groet Hugo

 3. #3

  Re: Downdraft table

  Hoi Arie,

  Wat een super praktisch ding! Ik zie alleen iets niet goed: ik zie twee cirkeltjes: klein en wat groter. Wat zijn de rubbers? Ik neem aan de grote diameter. Hoeveel steken de rubbers boven het 'werkblad' uit? Als het teveel is dan heb je natuurlijk te weinig zuiging tussen het werkblad en het object.

  Met welke gereedschappen heb je het al geprobeerd? Ik zie een schuurmachine op een van de foto's. Heb je ook al een bovenfrees geprobeerd? Ook een gereedschap dat wordt gehinderd door een houtklem om te fixeren. Zou ook de werksnelheid bevorderen!

  Gr, @lex

 4. #4

  Re: Downdraft table

  Beste Lex,

  na het posten van dit bericht een tijdje niet op het forum geweest en dan zakt het inderdaad weg.
  Maar die grote dingen zijn rubbers voor onder stoelen ed. En steken zo min mogelijk uit het blad.
  De zuiging is genoeg om een werkstuk te laten liggen, bij het schuren, maar ik zou het niet willen proberen bij het frezen.

 5. #5

  Re: Downdraft table

  Beste Hugo,

  diameter van de gaatjes was ongeveer 8-10 mm. Heb geprobeerd er niet teveel te maken zodat er nog wat zuigkracht overbleef van de stofzuiger. Totale oppervlak van het aantal gaatjes en de doorsnede van de slang van de stofzuiger moeten wat in evenwicht blijven. Dan gaat het ook wel werken met een huis stofzuiger.

 6. #6

  Re: Downdraft table

  Hallo Arie

  Jij was misschien een beetje laat maar ik was het al helemaal vergeten. :idea: Nu ik het zie weet ik weer wat mijn plan er mee was.

  Hartelijke groet Hugo

 7. #7
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jun 2008
  Locatie
  munstergeleen (Lb)
  Berichten
  441

  Re: Downdraft table

  Uiteraard zeer mooi gemaakt. Als ik de reacties lees denk ik echter dat er een misverstand bestaat over wat een zg downdraft table moet doen. Dat is namelijk stof afvoeren en niet dmv vacuum iets vastzuigen. Dat dit wel in beperkte mate gebeurd is logisch, veel "klemkracht" zal het echter niet brengen gezien de hoeveelheid valse lucht die wordt aangezogen door niet afgedekte gaten. De rubbers zijn bedoeld als anti slip. Als je beide technieken wil, vastzuigen en afzuigen, zou je dit kunnen combineren met het systeem van MINIMAG.

  Ed

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top