Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  verwijderen vlekken van gitaar

  hallo houtbewerkers,
  naast het houtbewerken heb ik nog een andere hobby; gitaar spelen. Helaas kom ik daar niet veel meer aan toe... tot vandaag.
  Alleen tot mijn grote schrik zie ik dat het rubber van het capodastertje vieze vlekken heeft achtergelaten op mijn favourite gitaar. De capodaster heeft zeker de hele zomer zo op de gitaar gezeten ops:
  Hebben jullie een idee hoe ik dat kan verwijderen?
  De kop v/d gitaar is volgens mij gelakt met een een zeer matte lak.

  Attached files

 2. #2

  Re: verwijderen vlekken van gitaar

  Hallo Gandel69,
  Lastig om te beoordelen a.d.h.v. een foto. Ik vermoed dat de lak door en door aangetast is(?)
  Dat is snel gebeurt in contact met kunstof. De martin Care and feeding publicatie zegt. "Any type of solvent, especially those found in plastic, vinyl and leather straps, will mar the finish, as will alcohol, citricacid, aftershave lotion, insect repellent and a number of related substances". Maar de schade van vinyl ziet er meestal uit alsof de lak weggevreten is, zo'n zwarte uitslag heb ik nog niet eerder gezien. Een beetje wasbenzine kan je wel proberen (eerst op een klein plekje aan de achterkant) maar beslist niet met thinner of zo proberen de lak vliegt er dan vanaf.Als het echt door en door is zou ik er mee naar een ervaren hersteller gaan, de lak moet er dan echt af. Goede nieuws is dat een Martin altijd(?) met nitro cellulose gelakt is en dat is mooi te herstellen. Een Martin is in de regel geen goedkoop instrument dus ik zou er zonder ervaring niet zelf aan gaan knutselen.
  Niet de ultime oplossing maar ik hoop dat je er iets aan hebt.

  Grtz Wim

 3. #3

  Re: verwijderen vlekken van gitaar

  dank voor je reactie.
  Het zit inderdaad in de lak. De tip met wasbenzine ga ik proberen.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top