Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7

Onderwerp: freesje festool

 1. #1

  freesje festool

  Vandaag had ik een groeffrees nodig en wilde kwaliteit frees hebben, dus maar een festo gekocht en moet zegen super, maar was nieuwsierig welke merken frezen jullie gebruiken, als we het over kwaliteit hebben.

 2. #2

  Re: freesje festool

  ik heb 2 bovenfrezen Festool OF1400, 1 als handfrees en 1 gemonteerd onder en freestafel. ik koop enkel CMT frezen, grote keuze en beter koop dan festool-frezen. ik heb wel het reinigingsprodukt gekocht, http://www.garnotec.be/produkten/produk ... php?sr=998 , echt aan te rade, het onderhoud is ook belangrijk. na elk gebruik laat ik de frees een 5tal minuten in de vloeistof en reinig ik de frees.
  een frees niet verbranden en reinigen is heel belangrijk
  grt
  dirk

 3. #3

  Re: freesje festool

  hey hans

  ik gebruik de makita rp1100c, ben er zeer tevreden over

  groeten bas

 4. #4

  Re: freesje festool

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door dif
  ik koop enkel CMT frezen, grote keuze en beter koop dan festool-frezen.
  dirk
  @ Dirk, waarom is CMT betere koop dan Festool? Ik ben ook naar het kijken naar een goed merk voor freesjes en vind het lastig te kiezen.
  Scheppie

 5. #5

  Re: freesje festool

  Wealden, een Engels merk, ben er heel tevreden over. Heb nu al een freesje of 8 van hen en tot nu toe geen problemen.

  http://www.wealdentool.com/

 6. #6

  Re: freesje festool

  Ik gebruik zelf meerdere merken: JSO, RVS of Festool, naar mijn idee zijn die net iets beter dan CMT (en ook duurder...). CMT is trouwens zeker geen rommel, prima mee te werken.

  JSO is mooie kwaliteit en daar kan ik vaak net iets betere prijzen voor krijgen, dus dat is normaal gesproken een beetje de favoriet. Maar aangezien we net voor een leuke prijs een compleet gevulde frezenkast hebben aangekocht van een bouwmarkt die ermee stopte, is de balans nu behoorlijk naar RVS doorgeslagen.

  Alle 3 de merken zijn een goede koop en standtijd/afwerking/zuiverheid etc. maakt niet veel verschil, dus ik ga simpelweg voor de laagste prijs.(meestal dus geen Festool... )

 7. #7

  Re: freesje festool

  Zijn ENT en JHV een beetje goede merken qua frezen?
  Ik ben namelijk op zoek naar een enigszins betaalbaar setje profiel-contraprofiel frezen met een jaren 30 randje (gewoon +/- 45 graden en geen gekke bolle holle randjes) en van die merken vragen ze ongeveer 100 euro voor zo een setje.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top