Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 15

Onderwerp: Prijzen Festool

 1. #1

  Prijzen Festool

  Ik kwam op de site van Festool onder de prijzen opeens de kreet "Niet-bindende aanbevelings prijs" tegen. Is me nooit eerder opgevallen, dus ik denk dat dit nieuw is. Heeft iemand hier iets over gehoord en betekend dit het einde van het vaste prijsbeleid?

  Ik krijg haast de indruk dat ze een rechtzaak o.i.d. hebben verloren en dit nu noodgedwongen op de site zetten.....

 2. #2

  Re: Prijzen Festool

  het was mij ook opgevallen.... kan dus nu ook korting aan de dealer vragen omdat ze niet meer bang hoeven te zijn om niet meer beleverd te worden door festool....

 3. #3

  Re: Prijzen Festool

  er stond een artikel in de klusvisie van oktober en ik citeer "alle waar naar zijn geld. verkoopunten die de prijs bepalen met door alleen met een laagste prijsgarantie te schermen, passen als partner niet bij ons."

  dus ik weet niet wat het gaat worden bij fetsool.

 4. #4
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.560

  Re: Prijzen Festool

  Ik denk dat dit te maken heeft met de Europese richtlijnen die verticale prijsbinding niet toestaan. Het is niet toegestaan dat een fabrikant een vaste of een minimum prijs voorschrijft aan de uiteindelijke verkoper. Hier werd al sinds 1986 over gebakkeleid toen de regel werd uitgevaardigd en ik vermoed dat Europa het per 1 oktober 2010 dwingend voorgeschreven heeft. Het werd trouwens al op de Engelse en Duitse Festool site gespot.
  Maar hang me er niet aan op, ik ben geen jurist. Ik heb alleen maar op het Internet gesnuffeld.

 5. #5

  Re: Prijzen Festool

  ik weet van mij vrouw die gewerkt heeft bij een bouwgroothandel als hoofd boekhouder (helaas niet meer) waarbij hun festool dealer waren. Dat je gewoon keihard wordt aanpakken als ze je betrappen op verkopen onder de prijs, en ik ken een verhaal van een meubelmaker die voor duizende euro kocht en die vroeg korting, dat hebben ze met een omweg moeten, doen.

 6. #6

  Re: Prijzen Festool

  Mijn ervaring na mijn festool zoektocht een maand geleden (CTL26 en Rotex RO150) is dat je via officiele dealers tot in ieder geval een maand geleden nergens korting kan krijgen.
  Wel kan je x procent van de aankoopwaarde vaak na wat onderhandelen omzetten in accesoires .

  Ik kreeg overigens vandaag ineens een waardebon van Festool in de bus om voor 110 euro gratis schuurpapier te halen bij de winkel waar ik mijn spullen heb gekocht, en het toolsforprofit systeem is wat karig qua opbrengst qua euro's die je besteed en die je terugkrijgt, maar er zitten wel geinige deals e.d. aan gekoppeld.

 7. #7

  Re: Prijzen Festool

  Mijn ervaring is dat dealers geen korting mogen geven en dat dat op dit moment nog steeds zo is. Heb voor 3 jaar terug zelf een festool accu schroever C12 besteld bij mijn verf leveransier. Omdat ik een (goeie???????) vaste klant bij hen ben heb ik over de prijs onderhandeld. Ik had nog wat van ze tegoed. Kreeg bijna 80 euro van de adviesprijs af.
  Een aantal weken later kwam dit in een gesprek met een colega van mij ter sprake, hij ook naar zijn dealer. Raad eens wat, mijn verfgrossier werd op het matje geroeppen. Alle schuurmachines uit het schap. Kortom groot drama. Uiteindelijk alles goed gekommen ze zijn tenslotte wel de grootste grossier in de verf branch en tevens een van de grote afnemers van schuurmachines.
  Wel lukt het de laatste tijd goed om acceswares bij de prijs in te dingen.

 8. #8
  Sorry mods dat ik op deze hele oude topic toch nog even reageer (na google zoeken) zodat HEEL Nederland weet dat winkeliers die zich beroepen op de vaste prijs van festool oplichters zijn!!

  Festool heeft idd in Duitsland een rechtszaak verloren en een boete betaald van enkele miljoenen sindsdien mag festool geen prijs afspraak meer maken met winkeliers.

  Ik weet van bv Kruis gereedschappen in rotterdam dat deze in het begin van hun ondernemen zij stunten met festool prijzen waarop een festool vertegenwoordiger is langs gekomen en hun complete voorraad machines heeft opgekocht en na afronding zijn legitimatie liet zien en zijn kaartje achter heeft gelaten met de opmerking dat zij geen leveringen van festool meer zullen ontvangen voor zeker een periode van 3 jaar.
  Dus zo heeft de festool mafia de boel goed op slot gehouden.
  Ondertussen verkoopt deze leverancier weer gewoon festool en bepalen zij hun eigen prijs ( me very happy )

  Gelukkig dat er nu eindelijk een einde aan is gekomen en onze Nederlandse winkeliers conform de Nederlandse wetgeving ook voor festool hun eigen prijzen kunnen bepalen.

  Een voorbeeld van een winkel die zich beroept op de oude festool regel is bv een grote gereedschappenzaak op de ceintuurbaan in rotterdam beginnend met de hoofdletter B geen aanrader dus.

 9. #9
  Kruis is zeker netjes met zijn prijzen, maar de vrienden op de ceintuurbaan willen ook wel wat korting geven (minder), maar dan moet je ze wel even op de feiten wijzen. Wat dus idd een beetje jammer is, maar wel hun goed recht.

 10. #10
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Emilio Bekijk Berichten
  Kruis is zeker netjes met zijn prijzen, maar de vrienden op de ceintuurbaan willen ook wel wat korting geven (minder), maar dan moet je ze wel even op de feiten wijzen. Wat dus idd een beetje jammer is, maar wel hun goed recht.
  idd hun goed recht om hun eigen prijs aan te houden dat ben ik helemaal met je eens.
  wat breur niet mag doen is de klanten vertellen dat festool de prijzen bepaald en hun er niets aan kunnen doen.
  dat is misleiding en oplichting

  mij niet meer gezien bij Breur

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top