Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3

Onderwerp: Ontwerp tafel lamp

 1. #1

  Ontwerp tafel lamp

  Hoi Jaap, bedankt voor de uitleg. Begreep het niet helemaal, eigenlijk is het niet zo moeilijk, maar ja de eerste keer he,


  Attached files

 2. #2

  Re: Ontwerp tafel lamp

  Hallo Ad,

  Vraag me al een paar dagen af, hoe je zo'n lampekap draait met een dikte van 2 mm!! Span je de kap ergens op, want het lijkt me aannemelijk dat je maar iets te ver met de beitel hoeft te steken en het hele werkstuk is kachelhout.

  jaap

 3. #3

  Re: Ontwerp tafel lamp

  Hallo Jaap, normaal span ik het uit te hollen werkstuk op, op een opspanplaat, en draai eerst het inwendige uit met een ''hollowing rig'', dit is een handig apparaat om zo diep uit te hollen. Deze ''hollowing rig'' is voorzien van een vierkant beiteltje, 5mm vierkant, en daar snij ik het materiaal mee weg. Ik gebruik meestal een mal van karton of stijf papier die de vorm heeft van het inwendige profiel, om zo te controleren of de inwendige vorm conform de tekening is.
  Met deze ''hollowing rig'' kan ik tot 300 mm uithollen, heb dit apparaat zelf gebouwd vier jaar geleden, staat ook op mijn website.
  Als het inwendige klaar is dan draai ik het uitwendige af stap voor stap, dus telkens een stukje op een wanddikte van ongeveer 2mm, en controleer met een looplamp de doorschijnendheid.
  Heb wel een foto van een andere kap die ik eerder gemaakt heb, die ik hier bij zal voegen.
  Je moet uiteraard wel voorzichtig te werk gaan, een verkeerde beweging kan je hele werkstuk verprutsen


  Zal van de kap waar ik nu mee bezig ben ook wat foto's maken.

  Groeten.

  Ad

  Attached files

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top