Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 10 van de 10
 1. #1

  welk type fijstoffilter

  Ik heb al jaren (10 jr) een afzuiger 2pk van het merk contimac, ik heb het idee dat de zuigkracht geleidelijk minder wordt. Nu is mijn vraag dat als ik er een nieuwe filter opzet of de zuigkracht weer zal toenemen?
  Ik wil er zowiezo een andere filter, een fijnstoffilter opzetten. En ben ook al aan het zoeken geweest op internet maar kan weinig over deze filters vinden. Wie heeft er zo'n filter en welk merk kun je het best nemen?
  vr.gr. Nol.

 2. #2
  Athanor
  Guest

  Re: welk type fijstoffilter

  Kijk ook nog eens via de zoekmachine naar bijdragen van Kor die onder de naam "kiesvoorhout" hier zijn bijdragen levert. Hij is specialist in filtertechnologie en heeft ons al eens enige goede colleges hierover gegeven.

  Succes!
  Fons

 3. #3

  Re: welk type fijstoffilter

  Kijk eens bij http://www.buitenlaar.nl daar verkopen ze diversen Micro filters voor een nette prijs.
  Ik heb een zelf een afzuiger van Spero (2 pk) , daar past een HBM filter op van Ø 510mm op. .
  Uiteraard veel minder fijnstof als met de stof zak.


  m.v.g. Geurt


  ----------------niemand is onbekwamer dan een timmerman zonder hamer---------------------

 4. #4

  Re: welk type fijstoffilter

  bedankt voor de reakties,
  De prijs van dit filter 130 euro valt me niet tegen, tenminste als ik dit vergelijk met het fijstoffilter uit het Felder boek wat zo'n 300 euro kost. Wat ik wel erg veel vind !! Of dit er mee te maken heeft dat de naam Felder erop staat of dat het nu echt 3 keer beter is? Ik weet het niet maar ik denk dat ik voor het Buitelaar filter ga.
  groetjes Nol

 5. #5

  Re: welk type fijnstoffilter

  Dat je afzuiger in de loop der jaren minder krachtig lijkt te worden zit hem in het feit dat het filter steeds voller raakt met stof. De luchtdoorvoer van het filter neemt daardoor sterk af, en dat heeft direct gevolgen voor de zuigkracht. Het voordeel is wel dat het filter minder stof doorlaat 8-)
  Doe het filter maar eens in de wasmachine (of beter een handwasje). Daarna sta je te kijken van de enorme zuigkracht.
  Bovenstaande is volgens mij ook het probleem met fijnstoffilters.
  De porieën van deze filters zijn zo fijn dat het filter binnen de kortste keren volledig vol zit en de afzuiger behoorlijk aan zuigkracht inboet.
  Voor de duidelijkheid, ik heb geen ervaring met deze filters. Ik heb op basis van voorgaande overweging zo'n duur filter niet aangeschaft.
  Mogelijk dat er hier op het forum mensen zijn die mijn verwachting kunnen ontkrachten, danwel bevestigen.
  gandel

 6. #6

  Re: welk type fijnstoffilter

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door gandel69
  Bovenstaande is volgens mij ook het probleem met fijnstoffilters.
  De poriën van deze filters zijn zo fijn dat het filter binnen de kortste keren volledig vol zit en de afzuiger behoorlijk aan zuigkracht inboet.

  gandel
  Bij de `hele`duren filters zit een elektrisch klop mechanismen in , wat perfect werkt en het filter mooi schoonhoud. Bij de HBM filter zit een handbediende binnenwerk waar mee je het fijne stof mee kan afkloppen.Wat misschien niet zo`n goed resultaat zal geven als klop systeem ,maar zeker afdoende is ten opzichte van heel veel ( duurdere ) filters zonder klop systeem , wat dan nog naar mijn eigen ervaring beter werkt als de linnen stofzak.


  m.v.g. Geurt


  --------------------niemand is onbekwamer dan een timmerman zonder hamer-------------------

 7. #7

  Re: welk type fijstoffilter

  Vanmiddag hoorde ik dat er 2 soorten van fijnflilters zijn; papieren en synthetische.
  Beide soorten kun je reiningen met luchtcompressor echter de synthetische zou je ook met water via de hogedrukspuit kunnen reinigen. Hierna dus wel een week laten drogen, dus vlak voor je met vakantie gaat doen. Ik hoorde dit verhaal van een vertegenwoordiger van houtbewerkingsmachines.
  Het zou de levensduur van zo'n filter behoorlijk verlengen lijkt me als je het met water kunt reinigen. En dan is het ineens wel weer interessantom zo'n duurder/beter filter te aan te schaffen.

 8. #8

  Re: welk type fijstoffilter

  Heb je van die vertegenwoordiger ook het prijsverschil gehoord?
  Zo'n synthetisch filter lijkt me wel een goede optie, maar om nu een kapitaal voor zo'n filter neer te tellen....

  gandel

 9. #9

  Re: welk type fijstoffilter

  Ja het prijsverschil is ongeveer het dubbele, zo rond de 350/400 euro. Maar als je dit filter goed kunt reinigen met lucht en water dan heeft het ook wel een veel langere levensduur dan het papieren exemplaar en is dan uiteindelijk toch goedkoper.
  Gr. Nol.

 10. #10

  Re: welk type fijstoffilter

  Voor wat betreft verbetering van de afzuiging heb ik een fijnstoffilter aangeschaft, kosten 200 euro. Verder was ik in de veronderstelling dat de overgang van een grote diameter afzuigbuis naar een kleinere diameter een positief effect zou hebben op de afzuigkracht. Echter het is me bij aankoop van het microfilter uitgelegd dat dit juist een averechts effect heeft en ik moet zeggen het klopt. De afzuigkracht van mijn 2pk afzuiger is nu ruim voldoende om mijn vandiktebank schoon te houden. En ik moet zeggen dit werkt veeeel fijner. gr. Nol.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top