Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 2 van de 2
 1. #1

  Bevestigen werkstukken op werkbank

  Tot nu klem ik mijn stukken meestal met een lijmtang op de werkbank. Dit gaat voor een aantal bewerkingen goed, maar voor bijvoorbeeld voor te schaven is dit geen oplossing. Er zijn heel wat hulpmiddelen beschikbaar op de markt. Maar ik zou graag horen wie wat gebruikt en eventuele voor- en nadelen. Het eerste wat ik ga doen, weliswaar met pijn in het hart, zijn gaten in het blad van mijn werkbank boren. De onderste foto is mijn eigen werkbank, de andere is een kadootje voor mijn petekind.

  Attached files

 2. #2

  Re: Bevestigen werkstukken op werkbank

  Voor het schaven kun je ook een lat horizontaal aan de zijkant v/d werkbank bevestigen.
  Deze lat moet iets boven het blad uitsteken en dient dan als stop voor het te schaven werkstuk. Je kunt deze lat ook in hoogte verstelbaar maken zodat je hem kunt laten zakken mocht dat nodig zijn.
  Ik heb goede ervaringen met deze oplossing, maar ik moet wel zeggen dat ik vrijwel nooit meer handmatig schaaf sinds ik een vlak-vandikte bank heb. Op mijn huidige werkbank is het latje dan ook niet meer aanwezig

  gandel

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top