Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 13

Onderwerp: draaibank kopen

 1. #1

  draaibank kopen

  hallo mede-hobbyisten,

  ik wil graag een draaibank kopen maar waar moet ik naar kijken en/of rekening mee houden?

 2. #2

  Re: draaibank kopen

  Als je auto invult, in plaats van draaibank, dan kun je zelf ook bedenken dat deze vraag te open is om een goed antwoord op te geven.

  Wat wil je met je draaibank doen, hoeveel ervaring heb je daarmee en wat is je budget?

 3. #3
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: draaibank kopen

  meubelmaker 29,

  het is inderdaad belangrijk om te weten wat je wil gaan maken. je bent altijd van harte welkom bij mij thuis om hier te komen kijken wat ik heb staan. ik heb gemerkt dat het bekijken van draaibanken erg verhelderend werkt

  rick

 4. #4

  Re: draaibank kopen

  Is de HBM450 wat om te beginnen voor klein werk? 149 euro kaal bij Buitelaar.
  Gr

 5. #5

  Re: draaibank kopen

  Hallo Poolvos.
  Natuurlijk kun je met de HBM enige tijd uit de voeten. Bij enige vordering bereik je echter al gauw de grensmogelijkheden van die machine.
  Ik heb sinds vandaag een nieuwe Wood Lathe staan die ik mag verkopen, voor iemand die door omstandigheden niet langer kan draaien.
  Hij is identiek aan de 1236 van Jet (zie bij de dealer http://www.vdhbv.nl). Alleen heeft de Jet een iets zwaardere motor. Hij is met vario-toerenregelaar en verdraaibare kop, waardoor je ook buiten de bank grotere diameters kunt draaien, schalen b.v.
  Hij gaat voor minder dan de helft weg.
  Bij belangstelling even een mailtje naar info@arstorno.nl
  vr.gr. Jan Pranger.
  http://www.arstorno.nl

 6. #6

  Re: draaibank kopen

  Sorry het moest meubelmaker29 natuurlijk zijn.
  Jan Pranger. ops:

 7. #7

  Re: draaibank kopen

  Hoi Jan,
  Wat zou een goede draaibank zijn voor een beginner?
  Gr

 8. #8

  Re: draaibank kopen

  Zo'n HBM 450 is prima om mee te beginnen. Ik weet dat Joost Kramer daar ook beginnerscursussen op geeft, nadat hij gezien had hoe zo'n bankje in elkaar zat.

 9. #9

  Re: draaibank kopen

  Hallo Poolvos.
  Dat is moeilijk te zeggen en heeft alles te maken met de verwachtingen, die de "jonge" draaier heeft van zichzelf en de machine. Als zijn aspiratie niet verder gaat dan een kleine kaarsenstander of klein keukengereedschap tussen de centers b.v. dan volstaat zeker die HBM. en andere machines op basis van die Chinese basisprodukten. Er zijn een aantal merken, die verbeteringen en uitbreidingen aan de machinebasis hebben uitgevoerd en daarom een hogere prijs vragen: LARA van http://www.drechselbedarf-schulte.de, of de Jets van http://www.vdhbv.nl.
  Alles op basis van dezelfde gietijzeren basiscomponenten.
  Mijn ervaring is dat je bij de groei van de hobby gauw uitgekeken bent op de mogelijkheden van die machines, met name wanneer je zwaardere stukken hout wilt verwerken, die eerst in balans gedraaid moeten worden.
  Vandaar mijn aanbod van de wood lathe (zie hiervoor) die een langer gietijzeren bed heeft, vario toerental en verdraaibare kop om buiten de bank te kunnen draaien. Voor zover ik iemand hiermee een plezier kan doen.
  Maar nogmaals die kleine machines met eveneens gietijzeren basisdelen zijn de eerste stap best wel waard.
  Wie meer wil weten is van harte welkom in Lemmer en kan drie machines zien/voelen: de wood lathe (voor zover niet verkocht), de vicmarc 100 VS en de JET 3250B. Zie onder "nieuwsfoto's" op mijn website.
  Nou zo eerst maar Poolvos anders kom ik uit bij Steinert, Hager, Hegner, OneWay etc.etc.
  vr.gr. Jan Pranger.
  http://www.arstorno.nl

 10. #10
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: draaibank kopen

  poolvos

  als ik jou was zou ik ook eens bij iemand gaan kijken. ik heb zelf de hbm450 vario gehad. leuke machine maar je bent er snel op uitgekeken. het voordeel was echter wel dat je deze op kan pakken en ergens anders neer kan zetten. momenteel heb ik een DIDPRO 4. hier kan ik schalen mee draaien tot ongeveer 50 cm en ook deze machine heeft zijn tekortkomingen. je moet goed bedenken wat je wilt gaan maken en diverse banken uitproberen. bijna alle houtdraaiers zijn wel bereid om je eaa te vertellen over hun draaibanken en ervaringen.
  je bent ook in zwolle van harte welkom

  rick

  ps de draaibank die jan pranger aanbied is wel een aanrader!!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top