Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: Mdf Kast ophangen.

 1. #1

  Mdf Kast ophangen.

  Hallo,

  Ik ga een kast voor een klant maken en de klant wil deze opgaan hangen. De kast is 3000mm lang 800mm hoog 400mm diep. er komen 6 lades in van 1000mm lang en 200mm hoog en 2 kleppen. mijn idee was dit:

  Een kant aan de muurvast schroeven en andere kant aan de kast.

  Maar de kast is van mdf zal een achterwand van 18mm mdf dit gaan houden of moet ik daar ander materiaal voor gebruiken? De kast wordt hoogglans wit gespoten.

  Ik hoop dat jullie nog goede ideeen hebben.

  alvast bedankt.

 2. #2

  Re: Mdf Kast ophangen.

  ik zou op die plaats(is toch niet zichtbaar) 2 stukken multiplex gebruiken.
  mdf voelt naar mijn mening altijd teveel naar karton. :mrgreen:

  gr

 3. #3

  Re: Mdf Kast ophangen.

  Hangt er ook vanaf hoe de achterwand aan de kast bevestigd is, hoe zwaar de kast belast wordt etc. Zorg ook voor voldoende stijfheid in de constructie om de kast in model te houden, ook als deze langer hangt en belast wordt. Koop ook de beste kwaliteit mdf, om het karton effect van Sjeep zoveel mogelijk te vermijden.

  jaap

 4. #4

  Re: Mdf Kast ophangen.

  De rug in mdf is geen probleem zolang hij goed bevestigd is. Ik zou een rug van 18 mm in een groef rondom plaatsen. Voor de latten waarmee je ze gaat ophangen zou ik massief gebruiken.
  Zowel mdf als multiplex hebben een te lage splijtweerstand. En het is net in die richting dat je het hout gaat belasten. Hou er ook rekening mee dat de uitgeoefende kracht nog groter wordt wanneer je zo'n grote schuif opent.

 5. #5

  Re: Mdf Kast ophangen.

  De latten ga ik van eiken maken. De rug zal ik in een groef lijmen.
  De kast komt 20cm vanaf de grond te hangen ik zal daar evengoed nog 3 ijzeren hoeken plaatsen voor de stevigheid die komen dan net niet in het zicht.

  bedankt voor de tips.

  Waar kan ik het beste mdf kopen? ik had laatst wat van de gamma maar dat was echt ruk.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top